Pizza home made

de Raisha in Pizza, 12 Oct 2013 | 689 vizualizari

 

Nu este prima data cand fac pizza acasa si totusi de fiecare data caut sa o imbunatatesc si sa adaug ingrediente variate. Iata ce mi-a iesit de aceasta data si sper sa incercati si voi acasa !

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 400-500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • zahar 1/2 lingurita
  • sare 1/2 lingurita
  • Toppingul
  • pasta tomate 2 linguri
  • oregano 1 lingurita
  • ulei 1 lingura
  • sare 1 vf
  • sunca
  • ciuperci
  • masline
  • rosii
  • ardei capia
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza home made:

Pentru prepararea blatului veti avea nevoie de un vas incapator in care veti adauga faina, plicul de drojdie uscata care nu necesita dizolvare, sarea, zaharul, uleiul si apa cate putin pana incepe sa se lege aluatul. Cu o lingura de lemn se invarte compozitia pana cuprinde toata faina, dupa care se framanta cu mana. In momentul in care capata o forma, elasticitate si nu se mai lipeste de maini acesta se va lasa sa se odihneasca intr-un vas acoperit cu un prosop la caldura pentru 30 min.

Trecem la pregatirea toppingului prin pragatirea sosului amestecand pasta de tomate, oregano, sare si putin ulei. Urmeaza taierea fina a ciupercilor, maslinelor, carnii, rosiei si ardeiului. Cascavalul se va da prin razatoare intr-un vas pana obtinem aprox 4 linguri.

Cand aluatul a crescut il intindem cu facaletul sau cu mainile avand in vedere sa urmam forma si dimensiunea tavii. Asezam cu grija aluatul in tava unsa cu putin ulei, avand grija sa nu se rupa. Cu o furculita intepam aluatul din loc in loc. Deasupra adaugam sosul de tomate si il intindem uniform. Peste asezam carnea, ciupercile, maslinele, rosiile, ardeiul si cascavalul in asa fel incat sa acoperim toata tava egal.

Dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute si dupa ce trece testul scobitorii putem scoate pizza aburinda. Lasam sa se racoreasca dupa care portionam feliile.

Pofta mare!

 

 

TIPS-URI

1

Uleiul de masline extravirgin este grozav pentru pizza deoarece ii confera elasticitate aluatului.

2

Adaugati cate putina faina daca observati ca aluatul se lipeste de maini dar nu depasiti cantitatea de 400-500 pentru 7g. drojdie uscata. In caz contrar e posibil ca aluatul sa va iasa tare cand il scoateti din cuptor.

3

Daca pasta de tomate este prea groasa se mai poate adauga un strop de apa.

4

Cantitatea aceasta va va ajunge pentru o tava mare, normala, de cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza home made" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Valclaudia 1

12.10.2013, 23:06

Rocsi 1

13.10.2013, 11:23

Buna pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!