Pizza în stil româno-italian

de ancutaCH in Pizza, 8 Mai 2012 | 2607 vizualizari

 

In Italia am invatat sa fac pizza foarte rapid si cat mai simplu si de atunci pizza preferata a sotului meu este cea care o prepar eu acasa. Spun ca se prepara rapid deoarece aluatul nu se lasa la dospit mai mult de cat dureaza sa iti pregatesti celelalte ingrediente. Deasemenea, tot in Italia am invatat ca in pizza nu se pun prea multe ingrediente, adica acolo se mananca ori pizza cu salam, ori cu ciuperci, dar ca sa fie totusi si in stilul nostru romanesc eu incerc sa pun cate putin din fiecare dar fara sa o incarc prea mult.
Se serveste cu bere romaneasca! (din pacate aici avem berea Tsingtao si ducem dorul berii din tara!)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 cana (300ml) de apa (la temperatura camerei)
  • faina (pana nu se mai lipeste de maini)
  • 1 cub de drojdie proaspata/ 1 cupa mica de drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • un pic de ulei de masline

Topping ingrediente:

  • 2-3 linguri sos de rosii (eu prefer pe cele italienesti cu ceapa,usturoi si busuioc)
  • oregano uscat
  • ciupercute proaspete feliate sau de la 1 conserva
  • sunca de praga/ bacon felioare subtiri sau cubulete (cum preferati)
  • 150g cascaval sau ementaller ras
  • 150g mozzarella (de preferat bulgarasi, dar si cea deja rasa este buna -in functie de cum gasiti si totodata se poate inlocui cu cascaval ras)
  • masline
  • 1 ardei rosu, 1 ardei galbeni
  • rosioare -chery felii sau 1 rosie feliata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza în stil româno-italian:

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa deoparte pana se pregatesc celelalte ingrediente.


Se taie sunca de praga/baconul cubulete sau felii, ciupercutele se spala si se feliaza. Ardeii se taie felioare sau cubulete iar rosiile feliute subtiri. Se rade cascavalul (daca e cazul).


Se intinde aluatul - foaie cat tava de aragaz. De regula asez aluatul pe hartie de copt in tava si apoi ”asamblez” pizza in tava dupa cum urmeaza:



  • 1.se unge aluatul cu sosul de rosii si se presara oregano;

  • 2.se presara cascavalul ras -cat mai mult

  • 3.se aseaza felioarele de bacon, ciupercute, ardeii astfel incat sa se acopere tot aluatul;

  • 4.se presara deasupra mozzarella rasa sau cascaval ras;

  • 5.se aseaza deasupra feliile de rosii intercalate cu masline, felioare de ardei.


Se da la cuptor preincalzit -150C, aproximativ 25 minute (cand aluatul este rumenit pe fund si cascavalul s-a uniformizat si s-a rumenit)


 

TIPS-URI

1

Daca aveti mozzarella bulgarasi se taie felii si se pun deasupra

2

In functie de preferinte, se poate face si cu felii subtiri de salam uscat sau ton maruntit si porumb sau orice alte ingrediente preferati

3

Nu puneti foarte multe felii de rosii deoarece acestea isi lasa zeama si va iesi o pizza-zemoasa!

4

Pentru o pizza buna folositi cat mai mult cascaval, gramajul de cascaval/mozzarella din ingrediente este mai mult informativ, deoarece de regula pun cat mai mult cascaval.

5

Din ingredientele date, de regula, imi iese o pizza pentru o tava de aragaz, dar puteti folosi orice fel de tava aveti/ preferati. De aceea, nr de portii este si in functie de tava, dar de regula, dintr-o tava de aragaz mancam cam 3-4 persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza în stil româno-italian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

08.05.2012, 19:57

Lau 1

09.05.2012, 09:01

foarte buna

aalliinnaa07 1

15.05.2012, 19:56

pizaa preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa