Pizza la tigaie ( in 8 minute!!!!)

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 6 Feb 2011 | 14620 vizualizari

 

de cand am vazut reteta la gaby, am zis ca trebuie sa o incerc, azi i-a venit randul, cred ca e cea mai buna pizza pe care am mancat-o...eu cred ca zic asa de fiecare data cand mananc pizza :)):))...sincer acum, e atat de buna incat zici ca e de la mama ei :))
by Laura Adamache cu mici modificari..

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 150 - 20 ml apa calduta
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • pt topping:
  • salam
  • cascaval
  • ciuperci la conserva
  • masline
  • piept de pui
  • ketchup dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie ( in 8 minute!!!!):

Pregatim aluatul astfel:
Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.

Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restil de apa calduta.

Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu s e lipeasca de maini, daca mai est enevoie completam cu apa, respectiv faina.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 2 ore langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).

Dupa ce au trecut cele 2 ore si a crescut frumos, punem o tigaie la incins, dupa care impartim aluatul in 5 parti egale si incepem sa intindem cu mana ( nu cu sucitorul ) un aluat cat de cat rotund.

Punem aluttul in tigaie, peste care vom pune capacul.

Lasam sa se coaca 4 minute ( la foc mic), dupa care o intoarcem pe cealalta parte, o luam de pe foc, ungem aluatul cu ketchup, punem cascaval ras, salamul, maslinele, ciupercile si iar cascaval, dupa care punem din nou pe foc, tot cu capacul pus.

La fel procedam si cu celelalte aluaturi.

Eu am facut una din ele cu piept de pui fiert pentru andutu ( si a papat doar pieptul de pui bineinteles :)):)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie ( in 8 minute!!!!)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Dana Cristea - pusikmea 1

08.02.2011, 08:26

motan chiar e buna, sa o incerci

mihaelar63 1

08.02.2011, 08:58

Pizza , ti-a iesit foarte bine,danuta
Dar ma topesc de tot dupa ajutorul tau ce frumusel a crescut

Dana Cristea - pusikmea 1

08.02.2011, 13:42

saru'mana Doamna Mihaela, el e ajutorul meu de nadejde, viata si aerul pe care-l respir

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose pizza