Pizza la wok

de Satisfyyourcravings in Pizza, 3 Dec 2012 | 1543 vizualizari

 

O reţetă de pizza rapidă, dar foarte gustoasă ce se gătește în tigaie, un truc pentru a avea blatul crocant pe care mulți ni-l dorim.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 20 grame drojdie proaspătă
  • 500 grame făină
  • 250 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguiță busuioc uscat
  • Pentru topping:
  • 1 cutie roșii conservate decojite în sos tomat
  • sare și piper
  • 4 frunze busuioc proaspăt
  • 300 grame mozzarella
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la wok:

Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază.


Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano şi busuioc. Se amestecă până devine un aluat omogen. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă aluatul 10 minute.


Se aşează înapoi în bol şi se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră.


Cu ajutorul unui blender, se mixează roșiile pâna ajung la consistența unui piure. Se adaugă sarea, piperul și frunzele de busuioc și se mai mixează puțin până când frunzele de busuioc sunt încorporate în sos.


După expirarea timpului, se împinge alutul în jos pentru a scoate aerul din el. Cu mâinile unse cu ulei de măsline se modelează aluatul în formă circulară de mărimea dorită.


Într-un wok se încălzește puțin ulei de măsline și se așează aluatul. Se gătește la foc mediu spre mare până când se formează mici bule pe suprafața aluatului, iar baza este fermă.


Se întinde sosul pe întreaga suprafață a aluatului, iar deasupra se așează fâșii se mozzarella.


Se transferă aluatul pe o tavă și introduce la cuptor, pe raftul superior, la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute sau până când brânza s-a topit și are o culoare aurie.


Se procedează la fel cu aluatul rămas.


 

TIPS-URI

1

Din aluatul rezultat, am făcut 3 pizza de mărime medie- 25-30 cm diamentru.

2

Toppingul se poate înlocui în funcție de preferințe.

3

Aluatul, după ce a crescut, poate fi păstrat la frigider până a doua zi și poate fi modelat după minim 30 de minute după ce a fost lăsat să se încălzească la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la wok" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

03.12.2012, 23:26

ANNA_46 1

04.12.2012, 01:31

Delicioasa , iar ideea cu gatitul in tigaie e super

Sim0na 1

04.12.2012, 08:42

Interesanta varianta la wok..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Pizza in 8 minute (hai 10 :)))) )