Pizza Margherita

de vio_dreams in Pizza, 12 Feb 2013 | 2045 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 250 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • 3-4 frunze busuioc
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul .


Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.


Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline


Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic .Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.


Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit .


Ungem tava cu putin ulei de maslinesau tapetam cu hartie de copt.


Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul. Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini .Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.


Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata blatului cu sos de rosii.


Asezam rosiile si mozzarella taiate felii, presaram oregano si garnisim cu frunzulite de busuioc.


Dam la cuptor.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

pic20 1

11.05.2013, 03:23

nu mi-o luati in nume de rau aceasta nu este poizza Margherita

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 18:56

ce bine arata

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 17:32

grozava pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza Margherita