Pizza margherita

de iry-gabriela in Pizza, 30 Mai 2017 | 2869 vizualizari

 

Acum ceva timp, am cumpărat din cămara bucătărasilor o tavă din tefal, asa ca a trebuit să o probeze si atunci am facut o pizza așa cum ii place fetiței mele de 4 ani pe nume margherita, ușor de facut dar la fel de repede de mâncat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g de făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 250 ml apă călduță
  • 4 linguri de ulei
  • 2 lingurițe de zahar+ un praf de sare
  • 250 g mozzarela
  • 2 linguri bilion 
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei de măsline
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza margherita:

     Pentru început, pregătim maiaua astfel: într-un bol, punem 250 ml apă călduță în care am adăugat cele două linguri de zahăr, plicul de drojdie si 2 linguri de făină, amestecăm si apoi se lasă pâna creste si se formeaza o spumă deasupra.

Într-un lighean, se așază faina in care am pus un pic de sare si apoi am adăugat maiaua crescută. Se framanta, adăugându-se si ulei, după care se va lăsa la dospit pentru 30 de minute.

     Aluatul gata crescut, se va întinde mai gros sau subtire, fiecare cum doreste si apoi se va pune într-o tavă  care se va unge cu un pic de ulei. Peste aluat se va adăuga sosul, pe care l-am facut din diluarea bulionului cu puțină apă, in care am adăugat sare si piper după gust si un pic de busuioc uscat sau cine are proaspăt.

Deasupra sosului, am așezat mozzarela pe care am tăiat-o felii, apoi am adăugat ulei de măsline ca in poză , busuioc si la final, parmezan ras.

Se da tava la cuptor, pentru 30 de minute, până se coace aluatul și se topește mozzarela.

Poftă bună! 

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza margherita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu bacon