Pizza melcisor

de Zamfira in Pizza, 22 Apr 2012 | 1577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de pizza:
  • 5oo gr. faina
  • 1 cubulet drojdie
  • 2 linguri oregano
  • apa calduta
  • zahar
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • Umplutura melcisorului:
  • 7-8 carnati din carne de curcan
  • 200 gr. cascaval
  • 100 gr. branza de capra
  • 1 ou
  • 2-3 ceapa verde
  • 100 gr. masline
  • cimbru
  • sos de rosii
  • sare, piper alb, rosu, negru
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza melcisor:

Prepararea aluatului:

pregatim maia din: 3 linguri faina, un cubulet de drojdie, putina apa calda, 1 lingurita zahar si putina sare. Amestecam totul pana cand se omogenizeaza componentele, il lasam la caldura pana cand isi dubleaza volumul.

Adaugam maia peste faina cu oregano, apa calduta, 3 linguri de ulei de masline si sare. Framantam totul foarte bine si-l lasam la dospit 30-40 minute (poate si mai mult). 

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima foaie si punem deasupra toate componentele din umplutura.

Carnatii trebuie prajiti; cascavalul ras se va amesteca cu un ou si piper; ceapa verde trebuie taiata felii potrivite. Peste toate componentele vom presara cimbru uscat.

Rulam strans foaia umpluta, apoi il feliem la aproximativ 2 cm.

Asezam feliile (felii culcate;tip-melcisori) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Timp de coacere (la foc potrivit) 40-50 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza melcisor-0
Pizza melcisor-1
Pizza melcisor-2
Pizza melcisor-3
Pizza melcisor-4
Pizza melcisor-5
Pizza melcisor-6
Pizza melcisor-7
Pizza melcisor-8
Pizza melcisor-9
Pizza melcisor-10
Pizza melcisor-11
Pizza melcisor-12

COMENTARII (13)

adry88

adry88 1

23.04.2012, 11:00

una am luat si eu

Zamfira

Zamfira 1

23.04.2012, 11:08

CU DRAG!

Sim0na

Sim0na 1

24.04.2012, 20:13

Preferatele nepoatei mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!