Pizza pe blat de paine neagra

de Valclaudia in Pizza, 2 Mai 2014 | 924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 300 gr. faina neagra
  • boabe de grau hidratate peste noapte. cca 20 gr.
  • Sare dupa gust
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 oua
  • apa calduta 200 ml
  • 3 linguri de ulei
  • putin zahar
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • cca 100 gr. masline
  • 150 gr. cascaval ras
  • cascaval feliat, 5 felii
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pe blat de paine neagra:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.


Faina se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam boabele de grau tinute in apa de seara pana dimineata, ouale, si amestecam.


Punem restul de apa calduta si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.


Asezam aluatul in tava, il nivelam cu palmele, ungem intreaga suprafata a aluatului cu pasta de tomate, asezam din loc in loc de felii de cascaval, apoi cascaval ras (cca 75 gr.), din loc in loc asezam masline negre, presaram busuioc si oregano uscat si dam tava la cuptor (acesta fiind in prealabil preincalzit!) la temperatura moderata (175 grade, cam 20 minute).


Scoatem tava din cuptor, presaram si restul de cascaval ras (alte 75 gr.), oprim focul/ temperatura , mai lasam cateva minute pizza in cuptor pana se topeste cascavalul, o portionam si servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pe blat de paine neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lavinia 1

02.05.2014, 14:33

buna

MIUTA 1

03.05.2014, 19:46

MOKUSKA 1

07.05.2014, 14:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza la tigaie