Pizza picanta

de Angelina_Elena in Pizza, 29 Sep 2013 | 720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1/2 lingura untura
  • 1/2 cubulet drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 varf lingurita sare
  • apa calduta (pentru framantat)
  • Topping:
  • salam uscat
  • ghebe
  • ketchup Univer
  • cascaval Delaco De Senvis
  • 1 ou
  • 2 ardei iuti (rosii)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza picanta:

Aluat:


Intr-un bol punem faina, sarea si oregano


Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul si incepem sa adaugam putina apa cat sa dizolvam totul.


Adaugam apoi untura. Treptat daugam apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.


Presaram putina faina peste aluat, il acoperim cu un servet curat si-l lasam sa dospeasca la loc cald, ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.


Pregatire:


Salamul il taiem feliute, ghebele le taiem marunt, cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, ardeiul iute il taiem rondele si oul in batem bine cu un praf de sare.


Scoatem aluatul pe masa infainata si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Peste aluat intindem un strat subtire de ketchup, punem oul batut, asezam feliute de salam, cascaval ras si ghebele.


Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margine.


Scoatem pizza din cuptor, asezam rondelele de ardei iute si o mai lasam 5 minute in cuptorul stins.


Portionam si servim.


Pofta buna!


Se serveste calda.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (26)

Angelina_Elena 1

29.09.2013, 21:15

Multumesc Dey!

Lia_ 1

30.09.2013, 06:39

excelenta!
dar am vazut la alta reteta ca n-ai folosit tava de la bucataras; nu-ti ajunge poate pt toata familia ...

Angelina_Elena 1

30.09.2013, 09:28

Lia, inca nu am folosit-o, dar nici numai am de gand sa astept prea mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32