Tarta/Pizza cu praz si branza reblochon

de Catalina L in Pizza, 6 Mai 2017 | 271 vizualizari

 



O tarta in lungime cu aluat de pizza de casa. Prazul si branza reblochon se combina foarte bine si totul servit cu o salata verde bine asezonata este delicios.
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/tartapizza-cu-praz-si-branza-reblochon.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 aluat de pizza de casa 
  • pentru un aluat va trebuie :
  • 250 g de faina
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 3 linguri ulei 
  • 1 lingurita sare
  • 15 cl de apa
  • 1 praz mare
  • 150 - 200 g branza reblochon de Savoie
  • 20 g de unt
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 ardei rosu
  • sare 
  • piper
  • piment sau paprika
  • cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta/Pizza cu praz si branza reblochon:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina.


Lasam sa-si dubleze volumul.


In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la viteza 2. Adaugam trepat apa calda.


La final, adaugam uleiul si amestecam cca. 10-15 minute- la viteza 3-4.


Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore, într-un loc cald.


Dacă nu aveți un robot Kitchenaid:


In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea. Amestecati. Adaugati trepat apa calda. La final, adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.


Sotati prazul (partea alba) spalat si taiat marunt in untul topit, in jur de 10 minute.


Adaugati smantana, sare, piper, piment sau paprika, amestecati si rezervati.


Ifnăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul si-l depunem in forma de tarta unsa.


Puneti deasupra prazul gatit.


Taiati branza felii si depuneti-le peste praz, alternand cu lamele de ardei rosu.


Presarati deasupra cimbru uscat si dati la cuptorul incalzit, la 200°C, timp de 30-35 minute.


Serviti fierbinte cu o salata verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta/Pizza cu praz si branza reblochon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

06.05.2017, 22:20

miki_a 1

07.05.2017, 09:09

Yammi!🍕🍕🍕

dantes 1

07.05.2017, 12:57

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu emmentaler si sunca