Paine cu masline,cartofi si ardei rosu copt

de nadina73 in Pizza, 8 Aug 2010 | 3236 vizualizari

 

o paine grozava

 

INGREDIENTE

  • 1,1-1,2 kg faina alba(depinde si de cartofi )
  • 2 cartofi mari fierti (nu stiu cate g au avut)
  • 1 cutie mica masline negre fara samburi
  • 1-2 linguri de zahar
  • 1 ardei rosu gras mare
  • 1,5 lingurite de sare
  • 50 g unt topit
  • 500 lapte(apa)
  • 40 g drojdie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline,cartofi si ardei rosu copt:

Se curata cartofii si se pun la fiert,apoi se zdrobesc bine cu furculita .


Se dizolva drojdia in putin lapte caldut se amesteca cu zaharul.


Se coace ardeiul pe plita apoi se sareaza si se lasa acoperit 5 minute dupa care se curata de pielita si se toaca marunt.


La fel si maslinele se scurg bine si se toaca marunt


Cand avem toate pregatite se pun in masina de paine si se lasa la programul de framantat /dospit(cantitatile sant cam mari si la un moment dat a trebuit sa le scot din masina de paine)


se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,


este un aluat mai moale se lucreaza mai greu putin cu el ,dar merita


Cand aluatul a dospit se pune pe masa de lucru si se amesteca bine cu faina dupa care se unge o tava cu putin unt sau ulei si se pune aluatul ,se lasa la dospit inca 20 minute dupa care se da tava la cuptor 35 minute la 170 grade

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline,cartofi si ardei rosu copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Laly 1

09.08.2010, 13:28

Nadina numai tu poti crea asa opere de arta.Arunca-mi si mie o feliuta

nadina73 1

10.08.2010, 14:07

ai prins-o laly?

adry88 1

18.05.2011, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Pizza pufoasa