Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

de Sylvia in Pizza, 5 Mai 2010 | 5016 vizualizari

 

Mi-a venit ideea sa fac acesta pizza dupa ce am vazut o reclama la tv cu o pizza cu o coroana generoasa de branza .

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina,
  • 25 grame drojdie amestecat cu lapte  caldut si zahar,
  • 2 linguri ulei de masline, putina sare, lapte pentru framantat
  • Pentru compozitie avem nevoie de : 
  • 2 linguri sos de rosii,
  • oregano,
  • mozzarella ,
  •  cascaval,
  • sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat )  ,
  • cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine,
  • o mana de masline negre,
  • optional ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza:

Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie amestacat cu lapte caldut si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu laptele si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Am lucrat aluatul cu lapte de data asta si am fost surprinsa cat de fraged iese;


Pentru compozitie avem nevoie de : 2 linguri sos de rosii, oregano, mozzarella , cascaval, sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat ) , cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine, o mana de masline negre, optional ardei iute.


Am intins foaia de pizza ( se lucreaza numai cu mana nu se foloseste ruloul de patiser pentru intins aluatul ca la foile obisnuite) , am intins peste aluat 2 linguri de sos de rosii si a presarat oregano si am mai lasat asa la dospit pana am pregatit restul ingredientelor. Am facut un blat mai mare ca sa pot rula apoi coroana.


Am aranjat pe marginea blatului de pizza o coroana de mozzarella si de cascaval, ambele rase . Am rulat apoi marginile si am presat putin ca sa se lipeasca aluatul.


Am aranjat apoi ingredientele pentru pizza, incepand cu cascavalul si mozzarella, apoi sunca si ciupercile. Am garnisit cu masline, ardei iute si oregano.


Se coace timp de 12-15 minute, timpul poate varia in functie de cuptor.


A iesit super buna, aluatul foarte fraged si bordura foarte crocanta si aromata de la branza, va recomand reteta .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

alexa1980 1

06.05.2010, 18:05

excelenta..preferata mea cea cu ciuperci

Sylvia 1

06.05.2010, 20:56

Alexa si mie imi place tare si cea simpla numai cu mozzarella si ciuperci
Epurasha

Bya Ralu 1

23.01.2013, 22:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza la tava