Pizza pufoasa

de Ina in Pizza, 25 Mai 2010 | 11658 vizualizari

 

Pentru blatul asta am facut zeci de incercari, intrucat cautam unul care sa nu fie crocant, deoarece nu-i place sotului sa se chinuie taind blatul de pizza :))). Acum, aceasta pizza a devenit "specialitatea casei" , fiind pe gustul tuturor ;) Va invit cu placere s-o incercati si s-o gustati .

 

INGREDIENTE

Pentru blat:   
  • 5 oua
  • cca. 600 g faina
  • 500 ml. apa minerala 
  • un plic de drojdie praf  
  • un plic praf de copt
  • piper
  • delikat
Umplutura :
  • 350 g. sunculita taraneasca, afumata
  • 500 g. cascaval
  • doua borcane/ cutii cu ciuperci
  • 200 g. masline
  • 3 fire de ceapa verde
  • 600 ml. suc de rosii
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pufoasa:

Blatul: 

    Se sparg ouale intr-un bol mare si se mixeaza. Se adauga treptat faina si apa minerala ( intercalat, ca sa se poata mixa bine ) , drojdia, piperul, delikatul, mixand in continuare. Obtinem o compozitie de consistenta celei de chec, pandispan...  Daca este cazul,  adaugam si un praf de copt ( eu fac cantitate mare de blat ). Lasam deoparte 20 minute, timp in care pregatim ingredientele de umplutura :  Ceapa o taiem bucati de 3-4 centimetri si o punem 5 minute pe tava incinsa, sa se coaca putin. Sunculita o frigem pe tava cu gril, fara ulei. Separam miezul maslinelor de samburi, iar cascavalul il dam pe razatoare. Spalam ciupercile intr-o sita si le scurgem bine.

    Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina turnam jumatate din compozitie, cealalta jumatate pastrand-o pentru cea de-a doua tava. 

    Incepem si adaugam ingredientele pe rand, astfel incat sa acoperim toata suprafata aluatului, in mod egal : sunculita, ciupercile, maslinele, ceapa...

    Dam la cuptor cca. 40 minute, avand grija sa intoarcem tava dupa cca 25 minute, pentru coacere uniforma.

    Cand se desprinde de peretii tavii, turnam sucul de rosii peste pizza si presaram cascaval ras, apoi mai dam 10 minute la cuptor. Can cascavalul s-a topit, scoatem tava, presaram marar verde si putem servi.

    Garantez reusita, daca urmati pasii descrisi aici!

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru doua tavi de aragaz ( cred ca 30/40 cm.)

2

Este excelenta si calda, dar si rece ( ca o placinta )  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

Julie 1

24.06.2010, 08:50

Voturile de azi in concurs : 504,116, 106.Sa stii ca si eu te votez mereu!

Ubulika 1

24.06.2010, 10:33

miamy...o sa incerc si eu cu marar

babi5 1

26.08.2013, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L