Pizza pufoasa

de Ina in Pizza, 25 Mai 2010 | 12635 vizualizari

 

Pentru blatul asta am facut zeci de incercari, intrucat cautam unul care sa nu fie crocant, deoarece nu-i place sotului sa se chinuie taind blatul de pizza :))). Acum, aceasta pizza a devenit "specialitatea casei" , fiind pe gustul tuturor ;) Va invit cu placere s-o incercati si s-o gustati .

 

INGREDIENTE

Pentru blat:   
  • 5 oua
  • cca. 600 g faina
  • 500 ml. apa minerala 
  • un plic de drojdie praf  
  • un plic praf de copt
  • piper
  • delikat
Umplutura :
  • 350 g. sunculita taraneasca, afumata
  • 500 g. cascaval
  • doua borcane/ cutii cu ciuperci
  • 200 g. masline
  • 3 fire de ceapa verde
  • 600 ml. suc de rosii
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pufoasa:

Blatul:


Se sparg ouale intr-un bol mare si se mixeaza. Se adauga treptat faina si apa minerala ( intercalat, ca sa se poata mixa bine ) , drojdia, piperul, delikatul, mixand in continuare. Obtinem o compozitie de consistenta celei de chec, pandispan... Daca este cazul, adaugam si un praf de copt ( eu fac cantitate mare de blat ). Lasam deoparte 20 minute, timp in care pregatim ingredientele de umplutura : Ceapa o taiem bucati de 3-4 centimetri si o punem 5 minute pe tava incinsa, sa se coaca putin. Sunculita o frigem pe tava cu gril, fara ulei. Separam miezul maslinelor de samburi, iar cascavalul il dam pe razatoare. Spalam ciupercile intr-o sita si le scurgem bine.


Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina turnam jumatate din compozitie, cealalta jumatate pastrand-o pentru cea de-a doua tava.


Incepem si adaugam ingredientele pe rand, astfel incat sa acoperim toata suprafata aluatului, in mod egal : sunculita, ciupercile, maslinele, ceapa...


Dam la cuptor cca. 40 minute, avand grija sa intoarcem tava dupa cca 25 minute, pentru coacere uniforma.


Cand se desprinde de peretii tavii, turnam sucul de rosii peste pizza si presaram cascaval ras, apoi mai dam 10 minute la cuptor. Can cascavalul s-a topit, scoatem tava, presaram marar verde si putem servi.


Garantez reusita, daca urmati pasii descrisi aici!

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru doua tavi de aragaz ( cred ca 30/40 cm.)

2

Este excelenta si calda, dar si rece ( ca o placinta )  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (90)

Julie 1

24.06.2010, 08:50

Voturile de azi in concurs : 504,116, 106.Sa stii ca si eu te votez mereu!

Ubulika 1

24.06.2010, 10:33

miamy...o sa incerc si eu cu marar

babi5 1

26.08.2013, 21:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza italiana