Pizza quatro formaggi

de ionix in Pizza, 1 Feb 2011 | 3009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • circa 200 g făină
  • jumătate de linguriţă cu drojdie uscată
  • două linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • circa 150 ml apă călduţă
  • Topping-uri:
  • sos de roşii
  • ketchup picant
  • 100 g coşcaval afumat
  • 100 g caşcaval 
  • 5 felii de caşcaval hochland cu şuncă
  • 100 g mozzarella
  • câteva felii de salam săsesc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza quatro formaggi:

Preparare aluat:


Se pune făina într-un bol şi în mijloc punem: apa călduţă, drojdie, uleiul şi sarea. Frământăm foarte bine până când aluatul este elstic dar nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop şi lăsăm la odihnit vreo 30 de minute.


Pe o planşetă curată presărăm făină şi întindem o foaie. Aşezăm aluatul în tavă, în care am pus hârtie de copt, şi îndoim spre margine pentru a forma un cerc mai înalt pe margine. Înţepi aluatul cu o furculiţă, din loc în loc.


Asamblare:


Pregăteşti topping-urile: salamul tăiat cubuleţe, caşcavalul afumat îl dai pe răzătoare pe ochiurile mic, la fal facem cu mozzarella şi cu acel caşcaval simplu iar feliile de caşcaval le rupem cu mâna.


Ungi aluatul cu sos de roşii. Ochiometric, împărţim pizza în 4 părţi. Pe fiecare sfert de pizza vom pune sortimentele de brânzeturi, fiecare separat. Punem cubuleţe de salam şi ketchup picant iar apoi băgăm la cuptor la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.


Se lasă până se coace blatul, se rumeneşte uşor.


Se serveşte atât caldă cât şi rece, cu o bere rece.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza quatro formaggi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ionix 1

07.02.2011, 19:51

Adina şi Elena... cu plăcere vă dau.

@Sylvia.... Normal că da Pupăcesc!

krudu 1

17.02.2011, 21:32

arata senzational pentru retele postate te-as lua de nevasta

ionix 1

18.02.2011, 09:26

@Krudu... Mulţumesc frumos pentru aprecieri!
ps: sunt luată deja mersic!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34