Pizza si calzoni

de Adele in Pizza, 5 Iun 2014 | 1055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 15 gr sare
  • 3 linguri ulei.
  • Pizza:
  • 4 cartofi fierti.
  • 3 carnati proaspeti (200 gr)
  • Cascaval (100 gr)
  • parmezano ras(50 gr)
  • Calzoni:
  • Ricotta
  • sunca presata
  • cascaval
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza si calzoni:

Pregatim un aluat potrivit nici prea moale nici prea elastic pe care il lasam la crescut cel putin o ora.


Dupa care il impartim in 8 parti:


Pizza: luam 4 bucati de aluat si intindem cate o foaie din fiecare,asezam in tava,deasupra punem cartofii fierti (ii puteti taia marunt,sau dati prin razatoare) ,punem carnat (pe care il coacem cateva minute in tigaie) cascaval si parmezan.Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 200°.


Calzoni:luam cele 4 bucati de aluat ramase si le intindem pe fiecare ,punem ricotta (pe care o amestecam cu sare si piper dupa gust) si sunca presata, cascavalul dupa care inchidem si formam calzoni ,intorcand bordul. Se ung cu ulei si se presoara susan se dau la cuptor 20 de minute la 200°.

 

TIPS-URI

1

Pentru pizza: se pot folosi si ciuperci.

2

Pentru calzoni : se poate folosi orice tip de umplutura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza si calzoni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Adele 1

06.06.2014, 08:41

Rocsi 1

06.06.2014, 11:54

Adele 1

06.06.2014, 12:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu de toate (motaneasca)