Pizza "Soare"

de Catalina L in Pizza, 31 Iul 2015 | 3474 vizualizari

 

Imi vine sa cant O sole mio !!!! ........O pizza "Soare"!!... hi hi

 

INGREDIENTE

aluat:

  • 250 g făină
  • 1 pachetel mic de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 linguriță de sare
  • 15 cl de apă calda

alte ingrediente :

  • sos de rosii de casa
  • mozarella
  • bacon felii
  • cascaval ras
  • rosii
  • rozmarin uscat ....
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "Soare":

Dupa Tarta "Soare"  va propun o varianta ...pizza.

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. 
Lasam sa-si dubleze volumul .

In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.

Adaugati trepat apa calda. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute.
Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.

Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma rotunda

Trasati cu cutitul o stea in centrul aluatului

Puneti sosul de rosii de casa, cascavalul ras.

Depuneti apoi feliile de bacon, puneti peste ele feliile de rosie -  pe partea de aluat netaiata.

Ridicati triunghiurile formate de stea si le dati peste garnitura.

Puneti mozarella si rosiile cherry.

Presarati rozmarin uscat si dati la cuptor pentru 25 de minute.

Pizza este gata...o puteti servi ca aperitiv sau ca fel principal cu o salata verde.

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

puneti umplutura numai pe partea de aluat netaiata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "Soare"" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza diavola