Pizza "turbata"

de housy in Pizza, 25 Noi 2010 | 1787 vizualizari

 

vinul acel fiert.....trebuia servit cu ceva.....asa ca o pizza era binevenita
multumesc ajutoarelor Dori si Brandu :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 gr faina alba 000
  • 1 lingurita sare
  • putin oregano si busuioc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cubulet drojdie Pakmaya
  • 230-250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • Pentru topping:
  • 100 gr kaizer
  • 100 gr sunca pizza
  • 4 cabanosi
  • 1 ceapa micuta
  • 2 ardei verzi micuti
  • 300 gr cas de oaie
  • 1 conserva de ciuperci
  • 1 conserva de porumb
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 5-6 linguri praf "baza pentru sos de rosii" Knorr
  • 3-4 linguri apa
  • oregano
  • busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "turbata":

Blatul:



  • - peste faina se pune apa, uleiul, un praf de sare, oregano si busuioc

  • - se freaca drojdia cu zaharul pana aceasta se inmoaie si se toarna peste faina

  • - se framanta aluatul bine si se lasa la dospit intr-o camera calduroasa, acoperit cu un prosop (eu am pus direct pe calorifer catronul)

  • - cand aluatul a crescut, se imparte in doua

  • -se ia o juamtate din aluat din care se intinde o foaie, si se pune intr-o tava peste hartia de copt

  • - se unge cu sos (descris mai jos) iar peste se presara toppingul:


Toppingul:



  • - toate ingredientele se taie cubulete, iar casul se rade pe razatoarea mare

  • - se aseaza pe blatul de pizza, lasand casul sa fie ultimul strat

  • - deasupra se mai stropeste cu putin sos


Sosul:



  • - praful de la Knor se amesteca cu apa, pe foc, si se mesteca pana la omogenizare

  • - se mai adauga pentru gust oregano si busuioc

  • - se unge blatul de pizza cu sos


Pizza se introduce apoi in cuptorul incins, si se lasa aprox. 30 min.


Noi am servit-o cu vin fiert!


 

TIPS-URI

1

- Blatul ajunge pentru 2 tavi de aragaz, deci 2 pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "turbata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

housy 1

04.12.2010, 17:31

ieiiiiiiiiiiii

Ligia Bxl 1

13.12.2010, 16:28

vreau si eu dar sper sa nu turbez

nadina73 1

13.12.2010, 16:34

turbata? da buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu peste