Pizza "turbata"

de housy in Pizza, 25 Noi 2010 | 3836 vizualizari

 

vinul acel fiert.....trebuia servit cu ceva.....asa ca o pizza era binevenita
multumesc ajutoarelor Dori si Brandu :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 gr faina alba 000
  • 1 lingurita sare
  • putin oregano si busuioc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cubulet drojdie Pakmaya
  • 230-250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • Pentru topping:
  • 100 gr kaizer
  • 100 gr sunca pizza
  • 4 cabanosi
  • 1 ceapa micuta
  • 2 ardei verzi micuti
  • 300 gr cas de oaie
  • 1 conserva de ciuperci
  • 1 conserva de porumb
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 5-6 linguri praf "baza pentru sos de rosii" Knorr
  • 3-4 linguri apa
  • oregano
  • busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "turbata":

Blatul:

  • - peste faina se pune apa, uleiul, un praf de sare, oregano si busuioc
  • - se freaca drojdia cu zaharul pana aceasta se inmoaie si se toarna peste faina
  • - se framanta aluatul bine si se lasa la dospit intr-o camera calduroasa, acoperit cu un prosop (eu am pus direct pe calorifer catronul)
  • - cand aluatul a crescut, se imparte in doua
  • -se ia o juamtate din aluat din care se intinde o foaie, si se pune intr-o tava peste hartia de copt
  • - se unge cu sos (descris mai jos) iar peste se presara toppingul:

Toppingul:

  • - toate ingredientele se taie cubulete, iar casul se rade pe razatoarea mare
  • - se aseaza pe blatul de pizza, lasand casul sa fie ultimul strat 
  • - deasupra se mai stropeste cu putin sos

Sosul:

  • - praful de la Knor se amesteca cu apa, pe foc, si se mesteca pana la omogenizare
  • - se mai adauga pentru gust oregano si busuioc
  • - se unge blatul de pizza cu sos

   Pizza se introduce apoi in cuptorul incins, si se lasa aprox. 30 min.                                           

Noi am servit-o cu vin fiert!

 

TIPS-URI

1

- Blatul ajunge pentru 2 tavi de aragaz, deci 2 pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "turbata"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Deep Dish Pizza