Pizza "turbata"

de housy in Pizza, 25 Noi 2010 | 1628 vizualizari

 

vinul acel fiert.....trebuia servit cu ceva.....asa ca o pizza era binevenita
multumesc ajutoarelor Dori si Brandu :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 gr faina alba 000
  • 1 lingurita sare
  • putin oregano si busuioc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cubulet drojdie Pakmaya
  • 230-250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • Pentru topping:
  • 100 gr kaizer
  • 100 gr sunca pizza
  • 4 cabanosi
  • 1 ceapa micuta
  • 2 ardei verzi micuti
  • 300 gr cas de oaie
  • 1 conserva de ciuperci
  • 1 conserva de porumb
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 5-6 linguri praf "baza pentru sos de rosii" Knorr
  • 3-4 linguri apa
  • oregano
  • busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "turbata":

Blatul:



  • - peste faina se pune apa, uleiul, un praf de sare, oregano si busuioc

  • - se freaca drojdia cu zaharul pana aceasta se inmoaie si se toarna peste faina

  • - se framanta aluatul bine si se lasa la dospit intr-o camera calduroasa, acoperit cu un prosop (eu am pus direct pe calorifer catronul)

  • - cand aluatul a crescut, se imparte in doua

  • -se ia o juamtate din aluat din care se intinde o foaie, si se pune intr-o tava peste hartia de copt

  • - se unge cu sos (descris mai jos) iar peste se presara toppingul:


Toppingul:



  • - toate ingredientele se taie cubulete, iar casul se rade pe razatoarea mare

  • - se aseaza pe blatul de pizza, lasand casul sa fie ultimul strat

  • - deasupra se mai stropeste cu putin sos


Sosul:



  • - praful de la Knor se amesteca cu apa, pe foc, si se mesteca pana la omogenizare

  • - se mai adauga pentru gust oregano si busuioc

  • - se unge blatul de pizza cu sos


Pizza se introduce apoi in cuptorul incins, si se lasa aprox. 30 min.


Noi am servit-o cu vin fiert!


 

TIPS-URI

1

- Blatul ajunge pentru 2 tavi de aragaz, deci 2 pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "turbata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

housy 1

04.12.2010, 17:31

ieiiiiiiiiiiii

Ligia Bxl 1

13.12.2010, 16:28

vreau si eu dar sper sa nu turbez

nadina73 1

13.12.2010, 16:34

turbata? da buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza in 8 minute (hai 10 :)))) )