Pizza..."ninsa"

de Sidy in Pizza, 28 Ian 2012 | 2793 vizualizari

 

Pizza este originară din Italia, dar astăzi se găsește oriunde în lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mâncare.
Dar stiti ce am citit eu pe net ?
Ca pizza nu este originara din Italia, ci din Grecia.
Locuitorilor Eladei le-a venit pentru prima data ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Grecii preparau aceasta specialitate culinara cu mai multe feluri de uleiuri de masline, cu anumite condimente si cu toppinguri cum ar fi: cartofi si frunze, carne, iar uneori chiar si fructe. Din pacate, grecii nu puteau folosi rosiile deorece acesteau nu fusesera inca descoperite, iar mozzarella era destul de greu de procurat la acea vreme, deoarece elenii o importau tocmai din India.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml lapte( apa)
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie Dr.Oerker
  • 150 g salam de sunca
  • 150 g carnati picanti
  • 250 g cas de oaie( telemea, cascaval)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 oua
  • condimente pt pizza
  • ketchup
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza..."ninsa":


Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul , sarea si drojdia crescuta se framanta bine adaugand putin cite putin lapte caldut.Dupa ce am framantat blatul, il punem la cald la crescut.


Intre timp se feliaza salamul, carnatul, rosiile si ardeii ,iar branza se rade.


Dupa ce blatul si-a dublat volumul ,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ce a fost unsa cu putin unt(ulei)Aluatul il intepam cu furculita, din loc in loc apoi il dam cu ketchup. Presaram branza rasa si adaugam pe rand ceapa, salam, carnati, rosii si ardei.Punem condimentele necesare apoi ouale batute bine cu doua linguri de ulei.Deasupra radem branza si dam la copt in cuptorul dinainte incalzit pina face crusta deasupra.


Se poate servi cu ketchup linga sau alt sos preferat.


Pofta mare !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza..."ninsa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

28.01.2012, 16:18

Ce tentanta !!!!

mirela0911 1

28.01.2012, 20:45

vreau si eu o felie!

jolygina 1

29.01.2012, 12:08

daca-i pizza sunt si eu printre musafiri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu pui