Plachie cu peste... :)

de rock46hunt in Peste, 23 Mar 2014 | 6427 vizualizari

 

Imi place pestele... :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti la aprox 300g/buc
  • 4 cepe normale
  • 2 rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • piper
  • sare
  • ulei
  • malai
  • patrunjel verde
  • apa
  • vin
  • bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie cu peste... :):

De preferat este sa capturezi pestii...direct din apa... :) dupa care ii faci fileuri...

Fileurile se prajesc in putin ulei la foc mic.

Ceapa,ustoriul si rosiile se taie felii,respectiv cubulete si se calesc cu putina apa la foc mic.

Se prepara un sos din aprox 2 linguri de bulion,250ml apa,50ml vin alb si 50ml ulei,in care se adauca sare si piper dupa gust si se toarna peste ceapa,usturoi si rosii. Se lasa sa dea in clocot si se opreste focul.

Intre timp se prepara mamaliga...

Fileurile prajite se pun intr-un vas (platou) de preferat ...si se pune peste amestecul de legume si sos.Se adauga si patrunjelul verde taiat marunt... Se lasa aprox 15 min dupa care se poate servi alaturi de mamaliga facuta bine si de un vin alb demisec... Pofta buna! :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie cu peste... :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

-Licurici- 1

26.06.2015, 15:23

arata asa de bine!!

Ksenya 1

21.02.2016, 13:56

pestele prins de tine ?! ce prezentare

Rahela Velicu 1

05.01.2017, 01:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Stiuca crocanta cu busuioc