Plachie de crap

de Brindusa in Crap / Caras, 9 Noi 2010 | 6853 vizualizari

 

Si cum am fost zilele trecute la Braila, nu putem sa ne intoarcem cu mana goala. Una din "capturi" a fost un crap la vreo 2 kile direct din Dunare.

Si ce merge cel mai bine cu crapul? Plachia, of course!

 

INGREDIENTE

  • 600 g ceapa (se poate si mai multa, dar eu m-am plictisit)
  • 5 capatani de usturoi (ale mele au fost de tara, deci nu prea mari)
  • 3-4 linguri pasta de rosii (e bine si cu felii de rosii, dar la vremea asta n-am avut de unde) sau 1 cana suc de rosii
  • 3-4 foi de dafin
  • ceva boabe de piper
  •  3-4 linguri de ulei
  • sare, piper dupa gust (mai mult piper decat de obicei, ca sa aibe un gust mai bun)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Am taiat ceapa solzi si cateii de usturoi in doua, le-am pus in tava si deasupra am intins animalul in toata splendoarea lui. Am stropit cu ulei si am pus celelalte arome (fara rosii):


Totul a mers la cuptor cam 30 minute, la foc mare. Am scos tava, am pus rosiile si am mai lasat 20minute sa se caramelizeze ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

23.11.2010, 19:36

Super arata

Mihaela11_jo 1

23.11.2010, 22:38

Tentant

Brindusa 1

26.11.2010, 22:44

mai fetelor, ati facut sezatoare aici cat am fost eu plecata?

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de praz cu masline
  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste