Plachie de pastrav

de MotanLaOale in Pastrav, 29 Sep 2011 | 15675 vizualizari

 

Am imprumutat reteta de la RuxyRux si a iesit o bunatate. Eu am marit putin cantitatile de legume deoarece imi plac foarte mult cum ies la cuptor. Multumesc RuxyRux.

 

INGREDIENTE

  • 4 pastravi potriviti
  • 1 ardei capia mare
  • 1 ardei verde mare
  • 6 cepe
  • 6 rosii
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 pahar vin alb dulce
  • 50ml ulei de masline
  • 1/2 pahar apa
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de pastrav:

Pestele se curata si se spala bine bine, se presara cu sare grunjoasa si se pune la friguder.


Ceapa se curata si se toaca.


Ardeii se curata si se taie cubulete.


Rosiile se spala si se taie cubulete.


Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste.


Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa la calit 2-3 minute.


Se adauga ardeiul si se mai caleste putin.


Se adauga apa, vinul, rosiile, usturoiul, pasta de tomate, zaharul, foile de dafin,sare si piper.


Se lasa sa fiarba 5-10 minute si se potriveste de sare si piper.


Intr-o tava unsa cu o lingura de ulei de masline se pun pastravii si se toarna sosul deasupra.


Se da la cuptor 45-50 minute pana scade cat vrem si ne place.


Spre final am scos pastravii deasupra (cat am putut) sa se rumeneasca putin.


Se aranjeaza in farfurie si se serveste calda.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de pastrav" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

babi5 1

11.08.2014, 14:06

nun tare singurul pestecare im

babi5 1

11.08.2014, 14:07

Care imi place

MotanLaOale 1

11.08.2014, 14:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrav in crusta de malai