Plachie de pastrav

de MotanLaOale in Pastrav, 29 Sep 2011 | 24452 vizualizari

 

Am imprumutat reteta de la RuxyRux si a iesit o bunatate. Eu am marit putin cantitatile de legume deoarece imi plac foarte mult cum ies la cuptor. Multumesc RuxyRux.

 

INGREDIENTE

  • 4 pastravi potriviti
  • 1 ardei capia mare
  • 1 ardei verde mare
  • 6 cepe
  • 6 rosii
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 pahar vin alb dulce
  • 50ml ulei de masline
  • 1/2 pahar apa
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de pastrav:

Pestele se curata si se spala bine bine, se presara cu sare grunjoasa si se pune la friguder.

Ceapa se curata si se toaca.

Ardeii se curata si se taie cubulete.

Rosiile se spala si se taie cubulete.

Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa la calit 2-3 minute.

Se adauga ardeiul si se mai caleste putin.

Se adauga apa, vinul, rosiile, usturoiul, pasta de tomate, zaharul, foile de dafin,sare si piper.

Se lasa sa fiarba 5-10 minute si se potriveste de sare si piper.

Intr-o tava unsa cu o lingura de ulei de masline se pun pastravii si se toarna sosul deasupra.

Se da la cuptor 45-50 minute pana scade cat vrem si ne place.

Spre final am scos pastravii deasupra (cat am putut) sa se rumeneasca putin.

Se aranjeaza in farfurie si se  serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de pastrav" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume