Plachie de peste

de Rocsi in Peste, 27 Aug 2013 | 15195 vizualizari

 

De pe site-ul meu de suflet, Bucataras.ro, am castigat o colectie de 4 carti cu retete a la Horia Varlan. Aseara am inceput sa rasfoiesc cartea cu retete de peste pentru ca stiam ca ai mei vor astazi la masa peste. Am gasit aceasta plachie, doar ca acolo era din crap, i-am intrebat pe ai mei daca le-ar placea si raspunsul a fost afirmativ. Astazi am pregatit-o si pot sa spun ca a avut un mare succes!

 

INGREDIENTE

  • 1 peste ( eu am avut merluciu)
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 5-6 boabe de piper
  • oregano uscat
  • 1/2 cana vin
  • 4-5 linguri ulei
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie.
Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper.
Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si le decojim.
Curatam ceapa si o tocam.
Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim usor ceapa.

Intr-un vas de ceramica punem ceapa rumenita iar peste bucatile de peste.

Turnam vinul, taiem rosiile felii rotunde, le asezam pe peste iar restul le punem pe langa.
Curatam usutroiul, il taiem feliute si il repartizam in vas.
Dam drumul boabelor de piper, presaram oregano uscat.

Aprindem cuptorul, acoperim vasul cu capacul sau ( sau staniol daca nu are vasul capac) si il introducem in cuptor pentru 25 de minute.
Dupa acest timp descoperim pestele, lasam sa se rumeneasca putin si sa scada lichidul atat cat de dorim. Acest lucru mai dureaza cam 25-30 de minute.
Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca putin.
Se presara patrunjel verde tocat apoi poate fi servit.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Rocsi 1

29.08.2013, 22:17

Mamaie multumesc mult

nadea68 1

11.10.2013, 20:56

bun pestele!!

Rocsi 1

11.10.2013, 21:44

Nadea multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Plachie de pastrav