Placinta americana cu mere

de VanessaAli in Dulciuri, 9 Iul 2015 | 8105 vizualizari

 

O alta placinta americana! Daca am inceput cu astea, nu ma mai opresc. Am zis insa sa incerc o reteta mai clasica si am adaugat un plus si aspectului.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 lingura si 1/2 de unt
  • 1 ou mic
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt+otet
  • 50-100 ml lapte
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • 8 mere medii, 2-3 linguri de zahar , 2-3 linguri de scortisoara (cat de aromata va place)

Decor: 1 ou mic, zahar

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta americana cu mere:

Scoatem untul din frigider si il lasam sa se inmoaie bine. Dupa ce untul e destul de moale, folosind o lingura de lemn, il frecam cu 2 linguri (normale) de zahar pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam bine.

Cand s-a incorporat cat de cat (oricum raman cocoloase de unt) turnam laptele si apoi 2-3 linguri de faina. Adaugam praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina dinou. Amestecam cu lingura de lemn pana devine putin mai tare, apoi ne folosim de mana.

Dupa ce aluatul nu mai e lipicios si se poate lucra cu el , il despartim in doua parti (una mai mare si cealalta putin mai mica). Presaram faina pe o suprafata, luam partea mai mare de aluat si o intindem ( aproximativ 0,5 cm). Ungem tava rotunda cu putin ulei, luam aluatul pe sucitor si il punem in forma, aranjandu-l frumos (trebuie sa ajunga pe tot fundul tavii si pe pereti pana sus; daca ramane il taiem la nivelul tavii si il punem peste partea mai mica).

Ne ocupam acum de umplutura: merele le curatam (nu total, ca nu se simte putina coaja oricum) si le dam prin razatoarea mare. Adaugam peste zaharul si scortisoara si amestecam bine. Luam apoi compozitia cu o lingura si o punem in forma, peste aluat. Ultima parte din compozitia va fi umeda, deci va trebui sa o luati cu mana si sa o stoarceti daca e nevoie.

Luam acum a doua parte din aluat, o intindem la fel ca pe prima si o taiem usor in fasii de 1 cm. Puteti sau nu sa faceti model, eu am preferat sa fac si v-am pus o poza cu tutorial. Aluatul ramas de la surplusul de fasii de pe margine l-am pus pe marginea placintei si i-am facut forme cu furculita.

Dupa ce ati terminat cu aspectul decoram placinta. Separam oul si ungem cu albus spatiile de pe placinta unde se afla mar, iar cu galbenus fasiile de aluat.Luam cu mana zahar si presaram pe deasupra.

Dam la cuptor 30-35 de minute sau pana e rumena deasupra. Cel mai bine e sa o mancati dupa ce se raceste fiindca e mai frageda,dar daca va place calda, eu nu va opresc.

O puteti savura simpla sau cu inghetata.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cu fructe la Doubletta