Placinta ardeleneasca cu cartofi

de Sidy in Mancaruri de post, 16 Iun 2011 | 42971 vizualizari

 

Cred ca fiecare zona a tarii are specificul ei in prepararea acestor placinte....
Facute asa simplu, pot fi o mancare ideala si de post....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi 
  • 1 kg faina de calitate superioara 
  • piper macinat
  • sare 
  • ulei .
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ardeleneasca cu cartofi:

Umplutura : Cartofii curatati se fierb in apa cu sare . Se face un pireu cu putin ulei si se potriveste de sare. Se lasa sa se raceasca.


Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa sare si apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale. Se framinta bine-bine 20 de min , timp in care se adauga 30 ml ulei ca la maioneza. Aluatul se rastoarna pe masa presarata cu faina si se portioneaza in bucati cit un mar care se lasa sa se odihneasca 15 min . Se ia o bucata , se preseaza putin cu mina , se unge toata foaia cu ulei si apoi sa intinde cu mina cit se poate de subtire. Pe o margine a foi intinse se aseaza un rind de piure, se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund)Se apasa cu mina pina se face de forma tigai . Se incinge uleiul si se coace pe ambele parti.


Se poate umple si cu varza calita dar numai cu varza murata pt iarna , nu cu varza proaspata calita !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ardeleneasca cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Poliana 1

07.08.2013, 15:36

arata fenomenal!

Swanheart 1

04.11.2013, 14:50

In sfarsit niste poze care prezinta placinta pe care o mancam in Oradea! Am vazut mai multe incercari nereusite, dar ale dvs. arata fantastic. Tot am zis ca daca ajung in Oradea, o sa cer reteta de la un chiosc care face asa ceva (desi nu credeam ca o voi primi), si ma bucur sa vad ca ati postat-o aici. Tocmai am mancat una, ca mi-a adus cateva verisoara din Oradea, si tot ce pot sa spun e ca sunt perfecte aceste placinte. Regret doar ca in Arad nu se gasesc...

Sidy 1

04.11.2013, 15:34

Swanheart cu putina straduinta ai sa reusesti tu sa ti le faci !
Ma bucur ca iti plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din cartofi si orez