Placinta - Chec cu ficat de pui

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2015 | 3153 vizualizari

 

Imi place mult ficatul de vita sau de pui pentru valoarea lui nutritiva si gustativa.
Va propun un chec de data aceasta - o improvizatie totala.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 350 gr ficat de pasare ( bio)
  • 3 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • 2 rosii mijlocii
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita curry
  • 1/2 lingurita ulei de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta - Chec cu ficat de pui:

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i.

 Curatati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt, taiati morcovul in rondele.

 Puneti-le la prajit in uleiul de masline.

Adaugati ficatul, sarea, curry-ul si chimen-ul si reveniti totul pentru 5 minute.

Puneti rosiile taiate cubulete si gatiti la foc mic timp de 10 -15 minutes.

La sfarsit puneti uleiul de susan, amestecati si lasati sa se raceasca.

Ungeti forma de chec.

Se presara faina pe masa, se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi - largimea trebuie sa fie de lungimea formei de chec.

Plasati aluatul in forma- vezi poza.

Puneti un strat de ficat, acoperiti cu aluat , puneti un alt strat de ficat.

Acoperiți cu aluatul ramas, împingând aluatul spre marginea formei pentru a inchide bine checul.

 Dati la cuptor pentru 25-30 minute.

 Asteptati cel putin 10 minute inainte de a-l scoate din forma.

 Taiati felii si serviti cald cu o salata verde.

 Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Asteptati cel putin 10 minute inainte de a-l scoate din forma

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta - Chec cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste de cartofi