Placinta ciobanului

de simona72 in Pui, 5 Iul 2013 | 15201 vizualizari

 

Am vazut-o la brava noastra Cristina si m-am incumetat sa o adaptez si eu conform gustului nostru si a ingredientelor din dotare...o mincarica delicioasa care a astimparat foamea baietilor mei...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • frunzele de la o legatura de ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii mari bine coapte
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 500 gr ciuperci
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pt piure:
  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr smantina
  • sare
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului:

Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi mari si se pun la fiert in apa cu sare.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, se adauga ardeiul gras taiat cubulete si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Pieptul de pui se taie cubulete mici si se adauga in cratita dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul si se lasa sa se intrepatrunda bine carnea de pui. Rosiile se curata de coaja si se taie cuburi, se adauga si pasta de gogosari, cimbru uscat, sare si piper dupa gust si cozile de ceapa verde taiate marunt. Se lasa sa se caleasca si sa scada zeama lasata si se adauga ciupercile spalate si curatate. Se mai lasa 10 minute pe foc, se da deoparte si se pregateste un vas termorezistent in care vom pune tocanita pregatita anterior.

Cartofii fierti si scursi de apa se zdrobesc ca pt piure, se adauga untul, smantina si cascavalul, sare dupa gust si se bate bine piureul de cartofi. Se ia cite o lingura de piure si se pune peste tocanita din vas pina se termina piureul, se rade nucsoara peste piure, se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Pofta mare!!!

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de carne si poate sa fie si tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diaconta 1

05.07.2013, 21:36

norocos ciobanu' asta

camelia75 1

05.07.2013, 22:02

E una din retetele pe care o fac,dar o si mananc cu mare pofta!!!

Rocsi 1

05.07.2013, 22:38

Cat de mult imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta indiana de pui