Placinta ciobanului

de simona72 in Pui, 5 Iul 2013 | 13026 vizualizari

 

Am vazut-o la brava noastra Cristina si m-am incumetat sa o adaptez si eu conform gustului nostru si a ingredientelor din dotare...o mincarica delicioasa care a astimparat foamea baietilor mei...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • frunzele de la o legatura de ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii mari bine coapte
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 500 gr ciuperci
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pt piure:
  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr smantina
  • sare
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului:

Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi mari si se pun la fiert in apa cu sare.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, se adauga ardeiul gras taiat cubulete si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Pieptul de pui se taie cubulete mici si se adauga in cratita dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul si se lasa sa se intrepatrunda bine carnea de pui. Rosiile se curata de coaja si se taie cuburi, se adauga si pasta de gogosari, cimbru uscat, sare si piper dupa gust si cozile de ceapa verde taiate marunt. Se lasa sa se caleasca si sa scada zeama lasata si se adauga ciupercile spalate si curatate. Se mai lasa 10 minute pe foc, se da deoparte si se pregateste un vas termorezistent in care vom pune tocanita pregatita anterior.

Cartofii fierti si scursi de apa se zdrobesc ca pt piure, se adauga untul, smantina si cascavalul, sare dupa gust si se bate bine piureul de cartofi. Se ia cite o lingura de piure si se pune peste tocanita din vas pina se termina piureul, se rade nucsoara peste piure, se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute.

Pofta mare!!!

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de carne si poate sa fie si tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (21)

diaconta 1

05.07.2013, 21:36

norocos ciobanu' asta

camelia75 1

05.07.2013, 22:02

E una din retetele pe care o fac,dar o si mananc cu mare pofta!!!

Rocsi 1

05.07.2013, 22:38

Cat de mult imi place

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)