Placinta ciobanului cu carne de pui

de Rahela Velicu in Pui, 8 Oct 2018 | 3987 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Madi Marin, de aici - https://www.bucataras.ro/retete/pui-cu-ciuperci-sub-crusta-de-piure-50220.html
 Am adaugat mai multa carne si ardei grasi si am exclus supa crema de pui si cascavalul din crusta de cartofi.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui ( sau piept)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 morcovi
  • 1 borcanel de ciuperci feliate (380 g)
  • 1 kg de cartofi
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • verdeata uscata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului cu carne de pui:

Punem carnea de pui la fiert. Cartofii si morcovii ii fierbem separat.

Carnea fiarta o taiem cubulete mici, la fel si morcovii. Cartofii ii pasam cu untul si adaugam si galbenusurile (desi sunt fierbinti) si un praf de sare si amestecam bine.

Ceapa si ardeii tocate marunt le calim in ulei incins pana cand ceapa devine translucida. Adaugam carnea de pui, ciupercile si morcovii tocati . Adaugam si o cana din supa in care a fiert carnea si lasam pe foc pana cand scade zeama. Adaugam sare si piper dupa gust.

Ungem o tava cu ulei, adaugam amestecul de carne cu legume, apoi punem piureul si dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Presaram deasupra verdeata uscata.

Lasam sa se racoreasca 15 minute, dupa care putem taia.

TIPS-URI

1

Carnea poate fi data si prin masina de tocat, eu am ales sa o las mai mare.

2

Ideala ar fi fost cu carne de miel si vita, dar este nemaipomenita si cu pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui