Pui cu ciuperci sub crustă de piure

de madi_marin in Pui, 24 Aug 2013 | 7717 vizualizari

 

Un fel de Plăcinta ciobanului…Am găsit mai multe variante ale retetei, eu insă am pregătit-o cu ce aveam prin frigider. Nu pot să spun decât că a ieşit foarte gustoasă şi e şi aspectuoasă.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe mari de pui
  • 500 g ciuperci brune
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 plic supă-cremă de pui
  • 1/2 conservă cubuleţe de roşii
  • mărar
  • piper

Pentru crustă:

  • 4 cartofi mai mari
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g caşcaval ras fin
  • sare
  • mărar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci sub crustă de piure:

Se pune carnea la fier cu morcovul. Când sunt gata se scot din supă ( care se păstrează) şi se lasă la răcit.

Între timp se pun cartofii cubuleţe la fiert cu puţină sare.

În puţin ulei se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte câteva minute, după care se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate cu cubuleţe, carnea curăţată de pe oase şi mărunţită şi morcovul fiert tăiat cubuleţe. Se amestecă totul şi se lasă la foc mic. Nu e nevoie de apă pentru că ciupercile îşi vor lăsa apa lor.

Praful de supă-cremă se amestecă cu 1 cană de apă fiartă şi se pune la foc mic amestecând mereu (atenţie că se îngroaşă repede). Se toarnă peste compoziţia de ciuperci  împreună cu roşiile cubuleţe. Se dă vasul deoparte.

Se pregăteşte din cartofi un piure foarte fin în care se adaugă gălbenuşurile , caşcavalul ras , mărarul şi un praf de sare. Se omogenizează bine compoziţia.

Tocana de pui cu ciuperci şe pune într-un vas mai mare sau în vase individuale, după care se adaugă deasupra cu un spritz sau cu o lingură piureul.

Se dau la cuptorul încins pentru 15 minute, după care preparatul se poate servi.

E bun şi cald şi rece!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci sub crustă de piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (38)

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 11:42

arata minunat

Lia_ 1

01.03.2014, 23:36

Madi, desi sigur am mai comentat, felicitari din nou pentru reteta, pentru prezentarea buna de pus in cea mai pretentioasa revista, felicitari pentru premiul castigat!

madi_marin 1

02.03.2014, 09:01

Lia... iti multumesc! Felicitari si tie ! Ma bucur mult ca ai castigat premiul cel mare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui Tandoori