Placinta ciobanului -Shepherd's pie

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 31 Dec 2013 | 2802 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta am tras cu ochiul la Gordon Ramsey.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita =+porc
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1/2 buc praz
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri sos worchester
  • 1 pahar suc rosii
  • sare
  • Pt pireu
  • -1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 1 varf cutit praf nucsoara
  • 100 gr smantana
  • 100 gr parmezan
  • sare
  • unt si pesmet pentru uns tava
  • mazare verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ciobanului -Shepherd's pie:

Curatati si spalati legumele . Curatati si feliati ciupercile.


Ceapa + prazul se toaca , morcovul se razuieste . Caliti usor in ulei .


Adaugati carnea tocata ,ciupercile, sare , sosul worchester si cimbrul.


Incorporati faina alba si sucul de rosii in compozitia de carne .Fierbeti 5 min.


Cartofii curatati si taiati cuburi mari ii fierbeti in apa sarata .


Faceti din cartofi un pireu in care incorporati smantana , nucsoara si ou .


Tapetati o tava mare cu unt si pesmet .


Prima data puneti compozitia de carne .apoi deasupra pireul de cartofi .


Presarati cu parmezan si dati la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste .


Serviti placinta cu garnitura de mazare verde fiarta si muraturi asortate preferate .

 

TIPS-URI

1

Nu am pus nimic picant pentru ca am avut copilas la masa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului -Shepherd's pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diaconta 1

31.12.2013, 23:09

O bunatate
si cat de bine arata conopida aia

laura_n 1

02.01.2014, 13:17

eu mereu zic sa ma risc si eu, si nu mai reusesc sa ma dau la ea ) bvoo, MIhaela

Krystyan Trendy 1

05.01.2014, 01:26

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui prajit

de xana 5

la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

la 13:37

Prajitura rasturnata cu mere

de Lau 9

la 13:24

RETETA RECOMANDATA
Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez