Placinta creata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 19786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400g branza de vaci
  • 300g telemea putin sarata
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta creata:

Foile se lasa la dezghetzat.


Branza telemea se rade si se amesteca cu branza de vaci si 3 oua.


Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.


Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie. (vezi foto)


Se pune asa incretzita in tava unsa cu ulei. Eu avand tava rotunda le-am pus in spirala.


Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se incretzite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.


Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).


Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.


Cand este rumenita, se scoate, se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza si se toarna tot laptele deasupra.


Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).


Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.


Daca se face cu branza de vaci, zahar si stafide devine o placinta dulce si foarte buna.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

05.11.2013, 14:41

reisnaor_2006 1

28.01.2015, 20:09

MotanLaOale 1

28.01.2015, 21:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Bulete de branza cu marar