Placinta cu branza

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 4449 vizualizari

 

Astazi va invit la o delicioasa placinta cu branza

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina alba
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita chimen
  • Umplutura:
  • 300-400 g cas sau branza framantata
  • 300-400 g urda
  • sare (in cazul in care folositi cas proaspat)
  • marar verde tocat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Preparare Placinta cu branza

Incepem cu framantatul aluatului.

Dizolvam drojdia in putin lapte in care am adaugat zaharul si lasam putin sa creasca.

Cernem faina intr-un castron si facem o gura in mijloc. Adaugam oul si droajdia activata iar pe margini presaram sarea. Adaugam laptele caldut si incepem sa framantam. Punem si oregano so chimen (daca va place) si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim cu un prosop si lasam la crescut ~ o ora (pana isi dubleaza volumul).

Intre timp pregatim branza. Radem casul pe razatoare si apoi il amestecam cu urda. Adaugam sare dupa gust si mararul iar apoi framantam bine.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in doua iar o parte o intindem cat tava in care vom coace placinta.

Asezam foaia in tava unsa cu ulei. Punem umplutura si apoi nivelam.

Acoperim cu cealalta foaie de aluat. Eu m-am jucat cu aluatul ramas si am decupat cateva floricele :).

Ungem placinta cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Lasam placinta cu branza sa se raceasca si apoi portionam.

Inspiratia

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu branza-0
Placinta cu branza-1
Placinta cu branza-2
Placinta cu branza-3
Placinta cu branza-4
Placinta cu branza-5
Placinta cu branza-6
Placinta cu branza-7
Placinta cu branza-8

COMENTARII (19)

mimmi

mimmi 1

18.08.2011, 22:13

Super buna !

La Ancuta

La Ancuta 1

18.08.2011, 22:20

Multumesc Mimmi

babi5

babi5 1

12.12.2014, 20:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!