Placinta cu branza

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 4536 vizualizari

 

Astazi va invit la o delicioasa placinta cu branza

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina alba
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita chimen
  • Umplutura:
  • 300-400 g cas sau branza framantata
  • 300-400 g urda
  • sare (in cazul in care folositi cas proaspat)
  • marar verde tocat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Preparare Placinta cu branza


Incepem cu framantatul aluatului.


Dizolvam drojdia in putin lapte in care am adaugat zaharul si lasam putin sa creasca.


Cernem faina intr-un castron si facem o gura in mijloc. Adaugam oul si droajdia activata iar pe margini presaram sarea. Adaugam laptele caldut si incepem sa framantam. Punem si oregano so chimen (daca va place) si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.


Acoperim cu un prosop si lasam la crescut ~ o ora (pana isi dubleaza volumul).


Intre timp pregatim branza. Radem casul pe razatoare si apoi il amestecam cu urda. Adaugam sare dupa gust si mararul iar apoi framantam bine.


Aluatul crescut il rasturnam pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in doua iar o parte o intindem cat tava in care vom coace placinta.


Asezam foaia in tava unsa cu ulei. Punem umplutura si apoi nivelam.


Acoperim cu cealalta foaie de aluat. Eu m-am jucat cu aluatul ramas si am decupat cateva floricele :).


Ungem placinta cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.


Lasam placinta cu branza sa se raceasca si apoi portionam.


Inspiratia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mimmi 1

18.08.2011, 22:13

Super buna !

La Ancuta 1

18.08.2011, 22:20

Multumesc Mimmi

babi5 1

12.12.2014, 20:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06