Placinta cu branza de vaci

de adnia in Prajituri, 22 Ian 2013 | 2832 vizualizari

 

Trebuie sa spun ca am fugit mult timp de foile de placinta din comert...cumparasem de cateva ori, iar experienta s-a dovedit nemultumitoare. Dar tot citind cate ceva pe forumurile culinare, am decis sa le mai acord o sansa...si de data aceasta m-au ascultat! Am reusit sa le prind "smecheria" si sunt incantata de ce pot face cu ele....asa ca acum va prezint placinta cu branza cu foi.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 pachet foi de placinta din comert
  • 1 pachet branza de vaci (250 gr)
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • zahar
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • stafide (optional)
  • ulei pt uns foile
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de vaci:

 

Am lasat foile sa se dezghete la temperatura camerei, apoi le-am desfacut una cate una. Intre timp am tapetat tava cu hartie de copt, apoi am trecut la asezat foile in tava, ungandu-le pe fiecare cu ulei.

Am procedat asa cu jumatate din foi (acestea constituind baza placintei mele).Am adaugat umplutura de branza (am mixat bine branza cu smatana, ouale, zaharul, plicurile de zahar vanilat si coaja de lamaie--n-am avut stafide, de data asta). Urmatoarea operatiune a fost sa "invelesc" branzica, asa ca am intins peste ea restul de foi de placinta ramase, si pe care le-am uns din nou cu ulei (foaie, ulei, foaie, ulei etc), inclusiv pe ultima :)
Am dat placinta la cuptor pana s-a rumenit, iar toata casa mea s-a umplut de aroma!

Iar dupa ce s-a racit, am portionat-o si am servit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adry88 1

22.01.2013, 16:42

Rocsi 1

22.01.2013, 20:52

Imi place!

Sim0na 1

22.01.2013, 22:11

bune placinta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide