Plăcintă cu brânză dulce

de diaconta in Dulciuri, 18 Iun 2012 | 4142 vizualizari

 

Despre acest „dulce” nu pot să spun decât atât….DIVIN!!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi de placinta -400 gr(12 foi am folosit eu)
  • 500 gr brânza dulce de vaca
  • 200 gr zahar
  • 5 oua
  • 350 ml lapte batut
  • 200 gr iaurt grecesc 10% grasime sau smantana
  • Coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Ulei sau unt topit pentru uns foile
  • 100 gr stafide
  • Rom
  • O lingura miere
  • O lingura zahar brun
  • Zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce:

M-am bucurat cand am gasit foi de placinta proaspete nu congelate,adica din acelea cu care poti sa te joci,sa faci pliuri frumoase ori rulouri magice.Minunate!!!!

Stafidele le-am înmuiat în rom.

Am batut cu telul 3 oua(am pastrat doua pentru finisare),am adaugat apoi 200 ml lapte batut si iaurtul.

Branza am sfarâmat-o cu o furculita ,am amestecat-o cu zaharul,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Apoi am  adaugat amestecul de oua ,lapte batut si iaurt.

Am scurs si stafidele si le-am pus in branza.

Va rezulta un amestec destul de subtire.

Intr-un vas de yena am asezat doua foi pliate,am uns cu ulei fiecare foaie.

Apoi am pus amestecul de branza,iar foi unse cu ulei,pana terminam compozitia.

Pentru final am amestecat 150 ml lapte batut cu cele doua oua ramase si am turnat deasupra ultimei foi.

Am lasat putin sa se aseze compozitia,apoi am incalzit cuptorul si am pus tava inauntru pentru 50 de minute,sau pana se rumeneste frumos deasupra si compozitia este suficient de inchegata.

Aproape de final am pus deasupra o lingura de miere si am presarat o lingura de zahar brun.

Lasam sa se raceasca in cuptor.

Ideal ar fi s-o lasam pana cand se raceste,apoi s-o pudram cu zahar.

Dar as fi curioasa sa vad cine rezista mirosului care umple bucataria si nu o face bucatele asa fierbinte.

Asa cum am spus ….DIVIN dom’le.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (95)

diaconta 1

20.06.2012, 12:40

Susu,asa este.A fost buna calda ,dar ieri a fost si mai buna rece

Alinutza80 1

20.06.2012, 20:53

mirela0911 1

23.06.2012, 22:30

O bunatate, am si eu in plan asa ceva!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert clafoutis cu mere si stafide

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

ieri la 18:23

Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

ieri la 17:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert clafoutis cu mere si stafide

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

ieri la 18:23

Paine la vas ceramic Crock Pot + focaccia

ieri la 17:44

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci