Plăcintă cu brânză dulce

de diaconta in Dulciuri, 18 Iun 2012 | 2680 vizualizari

 

Despre acest „dulce” nu pot să spun decât atât….DIVIN!!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi de placinta -400 gr(12 foi am folosit eu)
  • 500 gr brânza dulce de vaca
  • 200 gr zahar
  • 5 oua
  • 350 ml lapte batut
  • 200 gr iaurt grecesc 10% grasime sau smantana
  • Coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Ulei sau unt topit pentru uns foile
  • 100 gr stafide
  • Rom
  • O lingura miere
  • O lingura zahar brun
  • Zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză dulce:

M-am bucurat cand am gasit foi de placinta proaspete nu congelate,adica din acelea cu care poti sa te joci,sa faci pliuri frumoase ori rulouri magice.Minunate!!!!


Stafidele le-am înmuiat în rom.


Am batut cu telul 3 oua(am pastrat doua pentru finisare),am adaugat apoi 200 ml lapte batut si iaurtul.


Branza am sfarâmat-o cu o furculita ,am amestecat-o cu zaharul,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Apoi am adaugat amestecul de oua ,lapte batut si iaurt.


Am scurs si stafidele si le-am pus in branza.


Va rezulta un amestec destul de subtire.


Intr-un vas de yena am asezat doua foi pliate,am uns cu ulei fiecare foaie.


Apoi am pus amestecul de branza,iar foi unse cu ulei,pana terminam compozitia.


Pentru final am amestecat 150 ml lapte batut cu cele doua oua ramase si am turnat deasupra ultimei foi.


Am lasat putin sa se aseze compozitia,apoi am incalzit cuptorul si am pus tava inauntru pentru 50 de minute,sau pana se rumeneste frumos deasupra si compozitia este suficient de inchegata.


Aproape de final am pus deasupra o lingura de miere si am presarat o lingura de zahar brun.


Lasam sa se raceasca in cuptor.


Ideal ar fi s-o lasam pana cand se raceste,apoi s-o pudram cu zahar.


Dar as fi curioasa sa vad cine rezista mirosului care umple bucataria si nu o face bucatele asa fierbinte.


Asa cum am spus ….DIVIN dom’le.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (95)

diaconta 1

20.06.2012, 12:40

Susu,asa este.A fost buna calda ,dar ieri a fost si mai buna rece

Alinutza80 1

20.06.2012, 20:53

mirela0911 1

23.06.2012, 22:30

O bunatate, am si eu in plan asa ceva!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci