Placinta cu branza dulce

de Rocsi in Prajituri, 20 Aug 2013 | 9070 vizualizari

 

Imi era dor sa mananc ceva dulce cu branza si cum aveam in congelator niste branza am zis sa pregatesc ceva. Am vazut acum ceva timp la Simona's World acesta placinta si mi-a placut tare mult, asa ca a fost momentul potrivit sa o prepar. O super bunatate, foarte, foarte apreciata si de musafiri.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • 550 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 1 cana zahar
  • 6 oua
  • 2 lingurite esenta rom
  • 3 linguri stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Aluatul:

Laptele il punem si il incalzim putin.

Untul il topim si il lasam sa se raceasca.

Oul il mixam cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si laptele.

Peste amestecul cu ou adaugam putina faina amestecata cu drojdia uscata, apoi putin unt topit, iar faina, iar unt si tot asa pana terminam aceste ingrediente, coaja rasa de lamaie si obtinem un aluat omogen.

Framantam bine, acoperim bolul cu un prosop curat si lasam aluatul sa isi dubleze volumul.

Este de preferat sa stea la loc cald ferit de curent.


Umplutura:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.

Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, apoi amestecul de oua cu zahar.

Aromatizam cu esenta de rom, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat iar la final stafidele.


Aluatul dospit il impartim in doua.

Presaram faina pe masa de lucru si intindem prima foaie cu sucitorul.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam prima foaie.

O intepam cu furculita din loc in loc, punem umplutura, o nivelam, iar deasupra venim cu a 2 a doua foaie.


Batem un ou si cu un penson ungem prajitura.

O bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 40-50 de minute pana se rumeneste frumos.


O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.

Pofta buna!

Multumesc pentru reteta Simona!!! Este delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

Rocsi 1

01.07.2015, 10:19

Multumesc Ira

andi_nicoleta 1

20.05.2016, 10:31

Am incercat-o, este foarte buna si spornica!!

Rocsi 1

20.05.2016, 21:38

Nicoleta, iti multumesc tare mult ca ai avut incredere in retetele mele. Ma bucur in mod special ca ti-au fost pe plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce, stafide aurii si crema de vanilie