Placinta cu Branza Dulce fara Blat

de BakeUpArtist in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 739 vizualizari

 

Îmi place foarte mult plăcinta cu brânză, fie dulce, fie sărată, așa că mănânc frecvent. Însă am încercat să fac o variantă puțin mai dietetică, eliminând blatul. Este delicioasă.  

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza proaspata de vaci;
  • 2 linguri de zahar pudra;
  • 4 oua;
  • 3 linguri de lapte dulce;
  • stafide (optional);
  • un praf de sare;
  • rom sau esenta de rom;
  • 1 lingura de gris;
  • 30 g de unt topit;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu Branza Dulce fara Blat:

- Puneți stafidele la inmuitat în apă caldă cu rom;


- Amestecați bine brânza de vaci cu laptele, pentru a căpăta o consistență mai moale;


- Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri;


- Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, iar albușurile cu zahărul, până devinde o spumă tare;


- Adăugați stafidele înmuiate și scurse peste amestecul de brânză, amestecați bine, apoi adăugați gălbenușurile și mixați;


- Acum puteți adăuga romul, untul topit și lingura de griș și mixați până devine omogen;


- Apoi adăugați albușurile, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus;


- Pregătiți o tavă de copt, eu am folosit una rotundă cu diametrul de 26 cm, tapetați cu unt și turnați compoziția;



- Coaceți la foc mediu spre mic timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor;

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu Branza Dulce fara Blat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

BakeUpArtist 1

09.11.2016, 22:57

Multumesc frumos!!!

Gherca Daniela 1

10.11.2016, 16:04

pe gustul meu

Panacris 1

10.11.2016, 18:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

RETETA RECOMANDATA
Placinta impletita cu mere