Placinta cu Branza Dulce fara Blat

de BakeUpArtist in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 1115 vizualizari

 

Îmi place foarte mult plăcinta cu brânză, fie dulce, fie sărată, așa că mănânc frecvent. Însă am încercat să fac o variantă puțin mai dietetică, eliminând blatul. Este delicioasă.  

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza proaspata de vaci;
  • 2 linguri de zahar pudra;
  • 4 oua;
  • 3 linguri de lapte dulce;
  • stafide (optional);
  • un praf de sare;
  • rom sau esenta de rom;
  • 1 lingura de gris;
  • 30 g de unt topit;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu Branza Dulce fara Blat:

- Puneți stafidele la inmuitat în apă caldă cu rom;


- Amestecați bine brânza de vaci cu laptele, pentru a căpăta o consistență mai moale;


- Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri;


- Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, iar albușurile cu zahărul, până devinde o spumă tare;


- Adăugați stafidele înmuiate și scurse peste amestecul de brânză, amestecați bine, apoi adăugați gălbenușurile și mixați;


- Acum puteți adăuga romul, untul topit și lingura de griș și mixați până devine omogen;


- Apoi adăugați albușurile, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus;


- Pregătiți o tavă de copt, eu am folosit una rotundă cu diametrul de 26 cm, tapetați cu unt și turnați compoziția;



- Coaceți la foc mediu spre mic timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor;

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu Branza Dulce fara Blat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

BakeUpArtist 1

09.11.2016, 22:57

Multumesc frumos!!!

Gherca Daniela 1

10.11.2016, 16:04

pe gustul meu

Panacris 1

10.11.2016, 18:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de Paste