Placinta cu branza dulce si foi de casa

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 1617 vizualizari

 

N-am introducere,ca e veche si mancata......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 3 oua
  • 100 g unt 80% grasime
  • 100 ml smantana grasa 40% grasime
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 400 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • Umplutura
  • 1 kg branza dulce grasa
  • 4 oua cu doua galbenusuri sau 8 oua normale
  • 150 g zahar
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • 2 linguri de gris
  • 200 ml smantana grasa 40% grasime
  • 150 stafide + 2 linguri de coniac + apa
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si foi de casa:

Pentru inceput punem stafidele la hidratat in apa amestecata cu coniac.


Foi : Intr-un castron cernem faina,adaugam garantul si un praf de sare,amestecam ,adaugam ouale,apoi untul topit si smantana si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor de intins.Lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.


Umplutura : Intr-un castron punem branza,smantana,ouale,zaharul,zaharul vanilat ,grisul si stafidele scurse.omogeniza, bine.


Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt ( 33/23 cm ).Aluatul obtinut il impartim in doua parti egale si apoi intindem doua foi.Asezam prima foaie in tava,o intepam cu furculita.Peste foaie turnam umplutura,o uniformizam si asezam foaia a doua,intepam cu furculita foaia si dam tava la cuptorul preincalzit,la foc mediu pentru cca 40 min.Se scoate din cuptor,se lasa la racit,asa e ideal ca sa se taie bine,dar mie imi place fierbinte,deci n-am avut rabdare.Se portioneaza si apoi se pudreaza cu zahar farin.

 

TIPS-URI

1

in cuptor sub tava cu placinta punem un vas cu apa sa nu se arda pe fund placinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si foi de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Xandrinne 1

18.10.2015, 10:55

Minunata!

Gicuta69 1

20.11.2015, 17:30

mirela0911 1

22.11.2015, 20:46

Ce mult îmi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada (reloaded)