Placinta cu branza dulce si stafide

de JulyCris in Prajituri, 13 Feb 2014 | 2009 vizualizari

 

Mmmm...rapidă şi foarte bună!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat pt. foietaj
  • 1 Kg brânza dulce
  • 5 ouă
  • Zahăr dupa gust
  • Esentă de vanilie
  • 200 gr stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide:

Aluatul se lasa la temperatura camerei pana se dezgheata. Se imparte foaia in doua si se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu putina faina. Dupa ce ati intins-o cat marimea tavii,se infasoara foaia pe sucitor si se aseaza in tava unsa cu unt.


Umplutura se face din toate ingredientele. Branza se amesteca cu zaharul, apoi se adauga ouale intregi, esenta si se amesteca pana la omogenizarea completa. Se pune amestecul obtinut peste foaia din tava, se presara stafidele pe toata suprafata, iar deasupra se pune cealalta foaie, intinsa la randul ei. Se portioneaza in tava cu un cutit ascutit. Atentie! Portionati doar prima foaie, nu pana in fundul tavii deoarece va curge. Lipiti marginile foilor. Ungeti cu galbenus de ou si bagati la cuptorul preincalzit pt 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

Daca branza e mai apoasa adaugati 2-3 linguri cu gris.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bunica 1

13.02.2014, 21:08

Buna placinta calda!

Rocsi 1

13.02.2014, 21:19

As vrea o bucatica

JulyCris 1

13.02.2014, 23:21

Georgia,
Buni...e buna si rece
Rocsi..cred ca una mai e... ti-o ofer

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus si smantana

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Salata cazaceasca cu sfecla rosie, fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide