Plăcintă cu brânză sărată şi mărar

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2012 | 8888 vizualizari

 

Îmi place sa merg la piaţă mai ales primavara.Un spectacol de culori,fructe,legume proaspete,brânzeturi de tot soiul.E atât de usor de pregatit un meniu,ori chiar nu-i nevoie de prea mult timp la bucatarie,le putem consuma ca atare,mai ales în salate.Si cum am cumparat de toate,prima pe lista a fost o placinta cu telemea putin sarata,mărar si ceapa verde.Abia m-am abtinut sa n-o tai asa calda si sa mananc cu roşii.Cred ca va închipuiti combinatia minunata dintre blatul pufos şi brânza cremoasa aromata cu marar si ceapa verde.Daca nu,eu zic s-o încercati.

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 15 gr drojdie
  • O lingurita sare
  • O lingurita zahar
  • Lapte caldut
  • 2 linguri ulei

Pentru umplutura:

  • 300 gr brânza telemea
  • Marar verde
  • Ceapa verde(doar partea verde)
  • 2 linguri smantana

Pentru uns:

  • Un ou cu putina smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză sărată şi mărar:

Pregatim mai intai aluatul pentru coca.Drojdia o lichefiem cu zaharul si o lingura de faina si putin lapte caldut.O lasam sa dospeasca.


Cernem faina,punem sarea,oul si smantana.Apoi punem maiaua(drojdia dospita).Adaugam o lingura de ulei si incepem sa framantam cu lapte caldut.Mai adaugam si restul de ulei in timp ce framantam.


Aluatul nu trebuie sa fie prea moale,consistenta trebuie sa fie potrivita si sa se dezlipeasca de peretii vasului cand am terminat de framantat.Daca ati pus prea mult lapte,mai adaugati faina.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer.


Pentru umplutura sfarâmam branza,amestecam cu smantana si verdeata.


Cand aluatul si-a dublat volumul,intindem o foaie pe care o punem in tava tapetata.Eu am folosit o forma cu diametrul de 20 cm.Pastram o parte din aluat pentru impletitura de pe margine si grilajul de deasupra.


Punem umplutura ,apoi marginea si grilajul. Ungem deasupra cu ou amestecat cu smantana.


Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute,pana cand se rumeneste frumos.


Se serveste rece.


Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză sărată şi mărar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

corina241 1

10.04.2012, 11:23

minunataa!!!! javascript:void(0)

diaconta 1

10.04.2012, 11:47

Corina ce dor mi-a fost de tine

BuburuzaBubu 1

11.04.2012, 21:34

placeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci