Placinta cu branza si legume

de Lau in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2015 | 3011 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din revista Click Pofta Buna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • Umplutura
  • 6 cartofi fierti in coaja
  • 100 g telemea
  • 100 g cas
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 ardei rosu
  • 3 frunze leurda
  • Uns
  • 1 ou
  • susan
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si legume:

Aluat-intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam lapte sau faina)

Acoperim si lasam la dosit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-curatam cartofi fierti si ii maruntim cu furculita,adaugam 1 ceapa tocata,sare si piper dupa gust si amestecam

In alt bol adaugam branza data prin razatoare,ceapa tocata,ardeiul tocat si leurda tocata.

Intindem aluatul pe masa infainata,ungem cu ulei adaugam cartofi in mijloc,deasupra branza si o infasuram.

Adaugam placinta in tava unsa cu ulei,ungem placinta cu oul batut,deasupra presaram semintele si dam la cuptor pana se rumeste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu branza