Placinta cu branza si legume

de Lau in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2015 | 3074 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din revista Click Pofta Buna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • Umplutura
  • 6 cartofi fierti in coaja
  • 100 g telemea
  • 100 g cas
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 ardei rosu
  • 3 frunze leurda
  • Uns
  • 1 ou
  • susan
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si legume:

Aluat-intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam lapte sau faina)

Acoperim si lasam la dosit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura-curatam cartofi fierti si ii maruntim cu furculita,adaugam 1 ceapa tocata,sare si piper dupa gust si amestecam

In alt bol adaugam branza data prin razatoare,ceapa tocata,ardeiul tocat si leurda tocata.

Intindem aluatul pe masa infainata,ungem cu ulei adaugam cartofi in mijloc,deasupra branza si o infasuram.

Adaugam placinta in tava unsa cu ulei,ungem placinta cu oul batut,deasupra presaram semintele si dam la cuptor pana se rumeste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei crocanti