Placinta cu branza si stafide

de elenita in Dulciuri, 11 Mai 2013 | 5299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branzica de vaci
  • 4 lg smantana
  • 4 oua
  • 100 ml frisca
  • 200 gr stafide
  • 2 pl zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 1/2 paghet margarina
  • 1 pachet foi de placinta
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Pentru inceput vom lasa foile de placinta se se decongeleze la temperatura camerei,stafidele se vor pune la inmuiat in apa calda cu esenta de rom.
Branzica de vaci o vom amesteca zaharul,adaugam ouale smantana si frisca, amestecam usor cu o furculita sa se incorporeze toate ingredientele, daca doriti puteti adauga si coaja rasa de lamaie insa eu am pus doar zahar vanilat.Cand foile sunt gata de lucru le vom taia pe jumate, vom topi margarina si vom unge fiecare foaie.

Pregatim o tava tapetata cu hartie sau doar ungem tava cu margarina si incepem sa asezam foile unse una cate una ca si baza folosim jumatate din foi peste care vom adauga branza in care am adaugat si stafidele scurse bine ,deasupra vom adauga restul de foi la fel unse una cate una.

Cuptorul a fost incalzit inainte si vom adauga placinta pentru 30 minute la temperatura medie.

Cand este gata pudram cu zahar pentru a o putea taia usor o vom lasa sa se racoreasca putin.


Pofta mare!

  

TIPS-URI

1

Branzica de vaci poate fi inlocuita usor cu oricare alta branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placintele impletite cu branza si stafide