Placinta cu branza si stafide

de madi_marin in Prajituri, 28 Feb 2010 | 18835 vizualizari

 

E una din placintele mele preferate....

 

INGREDIENTE

Pentru 2 foi cat tava de aragaz:

  • 200 ml apa fiarta
  • 200 ml ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

  • 1 kg branza dulce scursa
  • 1 cana cu zahar
  • 100 g gris
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Pentru ornat:

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Se pregateste aluatul pentru foi: se amesteca apa fiarta cu uleiul si praful de sare , apoi se adauga faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar moale si fin ( daca punem prea multa faina vor iesi foile mai tari). Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.

Se prepara umplutura : se amesteca toate ingredientele cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Daca mai e nevoie de zahar  se mai poate adauga.

Se imparte aluatul in doua bile, care se intind pe masa infainata la dimensiunile tavii de aragaz. Se tapeteaza tava cu harie de copt, se pune prima foaie, apoi se aduga umplutura, se niveleaza frumos si se pune cea de-a doua foaie. Se coace pana cam 30-40 de minute. Se pudreaza cu zahar vanilat cand e rece.

TIPS-URI

1

In compozitie se mai pot pune pune frisca lichida si oua pentru un plus de savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

madi_marin 1

02.03.2010, 08:53

pai eu m-am inchis in bucatarie ca sa scap de cotropitori.....si sa pot sa o pozez

nadina73 1

20.08.2010, 00:22

e super e la favo si las 5 f

elena1988 1

12.03.2011, 15:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan pufos cu nuca