Placinta cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 4658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • ~ 250-300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar suc de rosii
  • patrunjel verde
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • ~100 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Aluat:

Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut cca 30 minute.

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.

Umplutura:

Pieptul de pui se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline, impreuna cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga carnea tocata, vinul si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta. In timpul fierberii adaugam putin oregano si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.

Aluatul il rasturnam pe masa usor infainata si intindem o foaie groasa de cca 0.5 cm, pe care o punem intr-o tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Punem umplutura, presaram cu cascavalul ras pe razataoarea cu ochiuri mari, si acoperim cu fasii ce le-am taiat din restul de aluat. Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Borek