Placinta cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 2876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • ~ 250-300 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar suc de rosii
  • patrunjel verde
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • ~100 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Aluat:


Se dizolva drojdia cu putina apa calduta, se adauga uleiul, sarea, zaharul si restul de apa. Faina se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut cca 30 minute.



Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.


Umplutura:


Pieptul de pui se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline, impreuna cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga carnea tocata, vinul si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta. In timpul fierberii adaugam putin oregano si se potriveste gustul de sare si piper. Lasam la racit apoi amestecam cu ou.



Aluatul il rasturnam pe masa usor infainata si intindem o foaie groasa de cca 0.5 cm, pe care o punem intr-o tava (20/30 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Punem umplutura, presaram cu cascavalul ras pe razataoarea cu ochiuri mari, si acoperim cu fasii ce le-am taiat din restul de aluat. Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

gaby_duceag 1

09.05.2011, 12:43

La masaaaaa!))

mirela0911 1

09.05.2011, 16:08

Ce buna tre sa fie

mena29 1

09.05.2011, 21:59

Am veniiiiit!
Vreau si vin!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta stransa cu branza sarata