Placinta cu carne

de kamy in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 21390 vizualizari

 

O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg.carne tocata amestec
  • 5+1 oua
  • 1 cutie ciuperci taiate chapignon
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • frunzele de la 5 cepe verzi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei(rosu de preferat...eu am avut verde)
  • 2 leg.marar verde
  • 1 leg.patrunjel verde
  • 1 lg.verdeturi a la provence
  • boia,sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Se scoate din congelator aluatul de foietej ptr a se dezgheta.


Se pune putin la calit in 2 ling.ulei,usturoiul taiat feliute fine,se adauga ceapa,se lasa pana se inmoaie,dupa care punem frunzele de ceapa si ardeiul taiat cubulete.


Amestecam carnea tocata cu 200 ml apa si o punem in tigaie peste legumele inmuiate,adaugam morcovul ras si lasam sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana scade apa.Adaugam ciupercile,mai lasam 10 min.dupa care stingem focul.Punem boia, sare si piper dupa gust.Lasam sa se raceasca,dupa care adaugam ouale(5+1 albus) batute cu putina sare,in care am bagat si verdeata.Amestecam bine,gustam si mai punem sare,piper daca mai trebuie si 1 lg.verdeturi a la provence.


Intr-o tava pe care o tapetam cu ulei si putina faina,punem jumatate din foaia de aluat,pe care o mai intindem cu sucitorul la marimea dorita,presaram putin pesmet(eu nu am avut si am pus gris)punem amestecul de carne uniform,presaram iara pesmet si punem cealalta foaie,pe care o intepam cu furculita,din loc in loc.


Galbenusul de ou il batem bine cu putina sare si cu 2 ling.de lapte.Cu o pensula, ungem bine placinta,presaram verdeturi a la provence peste,sau cimbru,sau nimic(eu am pus numai pe jumate ca nu-i place Sabinei cu...)si bagam tava in cuptorul incalzit in prealabil,25-35 min.la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia).


Daca e carnea tocata grasa,v-a ramane in tava grasime,pe care o s-o aruncam,cat e calda placinta(la mine nu a fost cazul).


Se serveste calda sau rece,alaturi de o salata si bineanteles... o bere rece.


Pofta maxima!!!!


 

TIPS-URI

1

aveti grija sa folositi o tigaie incapatoare de la inceput

2

recomand aluatul de foietaj bella...are 2 foi gata taiate in pachet si mi se pare mai bun la gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (68)

kamy 1

16.06.2011, 15:37

gabitza....nu mai e

Alina26 1

11.02.2014, 12:59

babi5 1

07.10.2014, 20:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!