Placinta cu carne

de kamy in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 21169 vizualizari

 

O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg.carne tocata amestec
  • 5+1 oua
  • 1 cutie ciuperci taiate chapignon
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • frunzele de la 5 cepe verzi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei(rosu de preferat...eu am avut verde)
  • 2 leg.marar verde
  • 1 leg.patrunjel verde
  • 1 lg.verdeturi a la provence
  • boia,sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Se scoate din congelator aluatul de foietej ptr a se dezgheta.

Se pune putin la calit in 2 ling.ulei,usturoiul taiat feliute fine,se adauga ceapa,se lasa pana se inmoaie,dupa care punem frunzele de ceapa si ardeiul taiat cubulete.

Amestecam carnea tocata cu 200 ml apa si o punem in tigaie peste legumele inmuiate,adaugam morcovul ras si lasam sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana scade apa.Adaugam ciupercile,mai lasam 10 min.dupa care stingem focul.Punem boia, sare si piper dupa gust.Lasam sa se raceasca,dupa care adaugam ouale(5+1 albus) batute cu putina sare,in care am bagat si verdeata.Amestecam bine,gustam si mai punem sare,piper daca mai trebuie si 1 lg.verdeturi a la provence.

Intr-o tava pe care o tapetam cu ulei si putina faina,punem jumatate din foaia de aluat,pe care o mai intindem cu sucitorul la marimea dorita,presaram putin pesmet(eu nu am avut si am pus gris)punem amestecul de carne uniform,presaram iara pesmet si punem cealalta foaie,pe care o intepam cu furculita,din loc in loc.

Galbenusul de ou il batem bine cu putina sare si cu 2 ling.de lapte.Cu o pensula, ungem bine placinta,presaram verdeturi a la provence peste,sau cimbru,sau nimic(eu am pus numai pe jumate ca nu-i place Sabinei cu...)si bagam tava in cuptorul incalzit in prealabil,25-35 min.la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia).

Daca e carnea tocata grasa,v-a ramane in tava grasime,pe care o s-o aruncam,cat e calda placinta(la mine nu a fost cazul).

Se serveste calda sau rece,alaturi de o salata si bineanteles... o bere rece.

Pofta maxima!!!!

 

 

TIPS-URI

1

aveti grija sa folositi o tigaie incapatoare de la inceput

2

recomand aluatul de foietaj bella...are 2 foi gata taiate in pachet si mi se pare mai bun la gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu carne-0
Placinta cu carne-1
Placinta cu carne-2
Placinta cu carne-3
Placinta cu carne-4
Placinta cu carne-5
Placinta cu carne-6
Placinta cu carne-7
Placinta cu carne-8
Placinta cu carne-9
Placinta cu carne-10
Placinta cu carne-11
Placinta cu carne-12
Placinta cu carne-13
Placinta cu carne-14

COMENTARII (68)

kamy

kamy 1

16.06.2011, 15:37

gabitza....nu mai e

Alina26

Alina26 1

11.02.2014, 12:59

babi5

babi5 1

07.10.2014, 20:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!