Placinta cu carne

de kamy in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 29965 vizualizari

 

O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg.carne tocata amestec
  • 5+1 oua
  • 1 cutie ciuperci taiate chapignon
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • frunzele de la 5 cepe verzi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei(rosu de preferat...eu am avut verde)
  • 2 leg.marar verde
  • 1 leg.patrunjel verde
  • 1 lg.verdeturi a la provence
  • boia,sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Se scoate din congelator aluatul de foietej ptr a se dezgheta.

Se pune putin la calit in 2 ling.ulei,usturoiul taiat feliute fine,se adauga ceapa,se lasa pana se inmoaie,dupa care punem frunzele de ceapa si ardeiul taiat cubulete.

Amestecam carnea tocata cu 200 ml apa si o punem in tigaie peste legumele inmuiate,adaugam morcovul ras si lasam sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana scade apa.Adaugam ciupercile,mai lasam 10 min.dupa care stingem focul.Punem boia, sare si piper dupa gust.Lasam sa se raceasca,dupa care adaugam ouale(5+1 albus) batute cu putina sare,in care am bagat si verdeata.Amestecam bine,gustam si mai punem sare,piper daca mai trebuie si 1 lg.verdeturi a la provence.

Intr-o tava pe care o tapetam cu ulei si putina faina,punem jumatate din foaia de aluat,pe care o mai intindem cu sucitorul la marimea dorita,presaram putin pesmet(eu nu am avut si am pus gris)punem amestecul de carne uniform,presaram iara pesmet si punem cealalta foaie,pe care o intepam cu furculita,din loc in loc.

Galbenusul de ou il batem bine cu putina sare si cu 2 ling.de lapte.Cu o pensula, ungem bine placinta,presaram verdeturi a la provence peste,sau cimbru,sau nimic(eu am pus numai pe jumate ca nu-i place Sabinei cu...)si bagam tava in cuptorul incalzit in prealabil,25-35 min.la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia).

Daca e carnea tocata grasa,v-a ramane in tava grasime,pe care o s-o aruncam,cat e calda placinta(la mine nu a fost cazul).

Se serveste calda sau rece,alaturi de o salata si bineanteles... o bere rece.

Pofta maxima!!!!

 

TIPS-URI

1

aveti grija sa folositi o tigaie incapatoare de la inceput

2

recomand aluatul de foietaj bella...are 2 foi gata taiate in pachet si mi se pare mai bun la gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi natur la ceaun