Placinta cu carne

de kamy in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 22728 vizualizari

 

O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg.carne tocata amestec
  • 5+1 oua
  • 1 cutie ciuperci taiate chapignon
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • frunzele de la 5 cepe verzi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei(rosu de preferat...eu am avut verde)
  • 2 leg.marar verde
  • 1 leg.patrunjel verde
  • 1 lg.verdeturi a la provence
  • boia,sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Se scoate din congelator aluatul de foietej ptr a se dezgheta.


Se pune putin la calit in 2 ling.ulei,usturoiul taiat feliute fine,se adauga ceapa,se lasa pana se inmoaie,dupa care punem frunzele de ceapa si ardeiul taiat cubulete.


Amestecam carnea tocata cu 200 ml apa si o punem in tigaie peste legumele inmuiate,adaugam morcovul ras si lasam sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana scade apa.Adaugam ciupercile,mai lasam 10 min.dupa care stingem focul.Punem boia, sare si piper dupa gust.Lasam sa se raceasca,dupa care adaugam ouale(5+1 albus) batute cu putina sare,in care am bagat si verdeata.Amestecam bine,gustam si mai punem sare,piper daca mai trebuie si 1 lg.verdeturi a la provence.


Intr-o tava pe care o tapetam cu ulei si putina faina,punem jumatate din foaia de aluat,pe care o mai intindem cu sucitorul la marimea dorita,presaram putin pesmet(eu nu am avut si am pus gris)punem amestecul de carne uniform,presaram iara pesmet si punem cealalta foaie,pe care o intepam cu furculita,din loc in loc.


Galbenusul de ou il batem bine cu putina sare si cu 2 ling.de lapte.Cu o pensula, ungem bine placinta,presaram verdeturi a la provence peste,sau cimbru,sau nimic(eu am pus numai pe jumate ca nu-i place Sabinei cu...)si bagam tava in cuptorul incalzit in prealabil,25-35 min.la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia).


Daca e carnea tocata grasa,v-a ramane in tava grasime,pe care o s-o aruncam,cat e calda placinta(la mine nu a fost cazul).


Se serveste calda sau rece,alaturi de o salata si bineanteles... o bere rece.


Pofta maxima!!!!


 

TIPS-URI

1

aveti grija sa folositi o tigaie incapatoare de la inceput

2

recomand aluatul de foietaj bella...are 2 foi gata taiate in pachet si mi se pare mai bun la gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

kamy 1

16.06.2011, 15:37

gabitza....nu mai e

Alina26 1

11.02.2014, 12:59

babi5 1

07.10.2014, 20:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv frittata cu paste si legume