Placinta cu carne

de kamy in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 29645 vizualizari

 

O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg.carne tocata amestec
  • 5+1 oua
  • 1 cutie ciuperci taiate chapignon
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • frunzele de la 5 cepe verzi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei(rosu de preferat...eu am avut verde)
  • 2 leg.marar verde
  • 1 leg.patrunjel verde
  • 1 lg.verdeturi a la provence
  • boia,sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Se scoate din congelator aluatul de foietej ptr a se dezgheta.

Se pune putin la calit in 2 ling.ulei,usturoiul taiat feliute fine,se adauga ceapa,se lasa pana se inmoaie,dupa care punem frunzele de ceapa si ardeiul taiat cubulete.

Amestecam carnea tocata cu 200 ml apa si o punem in tigaie peste legumele inmuiate,adaugam morcovul ras si lasam sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana scade apa.Adaugam ciupercile,mai lasam 10 min.dupa care stingem focul.Punem boia, sare si piper dupa gust.Lasam sa se raceasca,dupa care adaugam ouale(5+1 albus) batute cu putina sare,in care am bagat si verdeata.Amestecam bine,gustam si mai punem sare,piper daca mai trebuie si 1 lg.verdeturi a la provence.

Intr-o tava pe care o tapetam cu ulei si putina faina,punem jumatate din foaia de aluat,pe care o mai intindem cu sucitorul la marimea dorita,presaram putin pesmet(eu nu am avut si am pus gris)punem amestecul de carne uniform,presaram iara pesmet si punem cealalta foaie,pe care o intepam cu furculita,din loc in loc.

Galbenusul de ou il batem bine cu putina sare si cu 2 ling.de lapte.Cu o pensula, ungem bine placinta,presaram verdeturi a la provence peste,sau cimbru,sau nimic(eu am pus numai pe jumate ca nu-i place Sabinei cu...)si bagam tava in cuptorul incalzit in prealabil,25-35 min.la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia).

Daca e carnea tocata grasa,v-a ramane in tava grasime,pe care o s-o aruncam,cat e calda placinta(la mine nu a fost cazul).

Se serveste calda sau rece,alaturi de o salata si bineanteles... o bere rece.

Pofta maxima!!!!

 

TIPS-URI

1

aveti grija sa folositi o tigaie incapatoare de la inceput

2

recomand aluatul de foietaj bella...are 2 foi gata taiate in pachet si mi se pare mai bun la gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua rosii frumos decorate