Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 15 Aug 2021 | 2272 vizualizari

 

O placinta foarte gustosa, mai ales ca este o mare satisfactie cand iti culegi roadele muncii si le combini in bucate gustoase. Mandru mi-s Bucataras, retete de suflet.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foitaj
  • 700 g carne de porc tocata
  • 3 cepe albe
  • 3 cepe rosii
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel mai mare
  • cca 50 ml ulei
  • cca 30 masline
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • 200 g mozzarella
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella:

Aluatul foitaj l-am scos de la congelator  si l-am lasat sa se dezghete, fiind vara se dezgheata repede. Apoi mi-am adunat din gradina legumele, lea-m curatat si spalat. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul si dovlecelul le-am ras pe razatoarea mica. Am pus ulei in tuci, am lasat sa se incinga si am adaugat ceapa, morcovul si dovlecelul stors bine, am adaugat un pic de sare si am lasat cca 10 min sa se caleasca. Apoi am adaugat si cari am lasat sa se caleasca cca 20-30 min, pana scade toata zeama formata. Am scos amestecul din tuci intr-un castron. Separat am amestecat 4 oua si 2 albusuri cu sare, piper , am adaugat maslinele maruntite si mozzarela, acest amestec l-am incorporat in amestecul de carne si legume. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am asezat o foaie de aluat foitaj, am intins amestecul peste foaie, apoi am taiat fasii di cea de a doua foaie si am format un fel de grilaj. Am amestecat 2 galbenusuri cu un pic d elapte si am uns placinta. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt placinta pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos placinta din cuptor si am lasat-o sa se mai raceasca , apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

19.08.2021, 19:50

Ce faina este placinta! Dar ce gustoasa!

mirela0911 1

22.08.2021, 16:01

Ce placinta gustoasa!

Anett 1

02.12.2021, 22:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

ieri la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet in sos vanatoresc