Piftie de pui

de Lau in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2021 | 2282 vizualizari

 

retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de pui(eu am folosit picioare,aripi,piept de pui de tara)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata praz
  • 1 bucata telina
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de pui:

Carnea spalata bine o adaugam intr-o cratita,ceaun,apa cat sa acopere carnea,1 lingura sare,1 ardei iute rupt in 2.

Adaugam morcocul curatat si taiat in 2,ceapa,telina curatata,prazul.

Strangem spuma de cate ori este nevoie si stergem marginea oalei ca sa fie carata.

Fierbem totul la foc mic pana ce carnea se desprinde de oase,daca este nevoie se adauga apa calda.

Se face proba punand putina zeama intr-un pahar si lasat sa se raceasca la congelator.

Scoatem carnea,lasam sa se raceasca.

Intre timp strecuram zeama printr-o sita deasa.

Curatam usturoiul,il pisam si adaugam in zeaza,adaugam sare si piper dupa gust,vanturam zeama de 2-3 ori dintr-o oala in alta.

Punem carnea in boluri si deasupra adaugam zeama.

Putem decora cu morcovi care i-am fiert.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei,dupa care le dam la frigider pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

22.01.2021, 21:02

Desi am mancat la sarbatori de m-am saturat pentru jumatate de an, parca tot as gusta din a ta, acum ca o vad!

Catalina L 1

23.01.2021, 12:25

imi place piftia

Panacris 1

23.01.2021, 18:23

Hmm trandafiri și piftie????? Interesantă combinație de imagine, nu de gust! Am și eu acum o piftie la gătit, dar așa clasic din adidași de porc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu legume la cuptor