Placinta cu cartofi ( de post)

de daniastefania in Mancaruri de post, 7 Apr 2015 | 3247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 5 cartofi
  • 1 lingurita de sare
  • 250 ml apa calduta
  • Ulei pentru prajit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi ( de post):

Prima data curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii strecuram si ii facem piure. Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina. Amestecam usor. Adaugam sarea si 2 linguri de piure de cartofi. Eu adaug piure de cartofi si in aluat, pentru ca ies si mai bune placintelele. Framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios. Lasam la dospit aluatul, acoperit cu un prosop de bucatarie, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit aluatul, luam bucatele cat o mingiuta si le intindem ca un cerc. Punem in mijloc o lingura buna de cartofi piure. Adunam capetele aluatului si formam iar o minge, avand grija sa nu iasa umplutura. Intindem iar aluatul cu grija ca un cerc. Prajim placintele in tigaia incinsa, unsa cu putin ulei. Le servim calde. Pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Geanina87 1

08.04.2015, 12:55

mirela0911 1

08.04.2015, 15:42

Rocsi 1

08.04.2015, 20:53

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere de post