Placinta cu cartofi sau branza, de la mama

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2010 | 10279 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat mancarea ca la mama acasa ?

 

INGREDIENTE

400 g faina

300 g cartofi sau 150 g branza sarata

marar verde

2 fire ceapa verde.

apa calduta

ulei

sare

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi sau branza, de la mama:

Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta ,cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framanta foarte bine si in timp ce framanti , adaugi uleiul putin cate putin.
Se fierb cartofii si se rade branza care poate fi amestecata cu marar si ceapa verde.
Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina . Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute .Se unge cite o foaie cu ulei , apoi se intinde cit de subtire se poate cu mana .
Pe o margine a foi intinse subtire se pune un rind de cartofi sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se strange in forma de spirala .
Se intinde putin cu sucitorul , pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Placintele acestea pot fi facute si cu drojdie daca doriti. Dar eu le fac fara...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi sau branza, de la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cory 1

26.05.2010, 22:12

ce buunnnnn......parca ar fi langosi........

Dorothea 1

05.09.2010, 17:02

Si asta se citeste foarte bine!!!

Bya Ralu 1

29.02.2012, 00:14

buna placinta

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

ieri la 23:02

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

ieri la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

ieri la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti