Placinta cu cartofi si carne

de Miha in Vita, 21 Dec 2014 | 7852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • sare si piper
  • Pentru umplutura:
  • 500-600 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1 ou
  • sare si piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si carne:

Stratul de cartofi:


Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust.


Umplutura:


Ceapa si morcovul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri de ulei. Cand s-au inmuiat putin se adauga carnea tocata si amestecand continuu se prajeste pana carnea se albeste si scade zeama lasata. Se adauga rosiile din conserva, cu tot cu suc, si vinul. Daca este necesar se mai adauga putina apa. Se acopera cu un capac si se fierbe pana carnea este bine fiarta si scade toata zeama din tigaie. Avem grija sa amestecam din cand in cand si sa condimentam dupa gust cu sare, piper si fulgi de ardei iute. Aproape de final adaugam usturoiul pisat si verdeturile tocate. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi punem oul si omogenizam.


Sosul Bechamel:


Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnand laptele cate putin, pana compozitia se “desface”. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase, nu foarte mult, atat cat sa devina consistent, dar sa curga.


Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem compozitia de carne. Nivelam, turnam sosul Bechamel, apoi acoperim cu compozitia de cartofi. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana placinta se rumeneste uosr deasupra.


Se serveste calda, dar e buna si rece. Dupa racire se si poate felia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mirela0911 1

28.12.2014, 09:09

Ce bine arata!

Ancutsa 1

23.02.2017, 10:41

Arata minunat!

Panacris 1

03.05.2019, 20:45

Pffff, ce bunaciune am ratat! :S :S :S Dar niciodată nu-i târziu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)