Placinta cu cartofi si carne

de Miha in Vita, 21 Dec 2014 | 5935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • sare si piper
  • Pentru umplutura:
  • 500-600 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1 ou
  • sare si piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si carne:

Stratul de cartofi:

Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Umplutura:

Ceapa si morcovul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri de ulei. Cand s-au inmuiat putin se adauga carnea tocata si amestecand continuu se  prajeste pana carnea se albeste si scade zeama lasata. Se adauga rosiile din conserva, cu tot cu suc, si vinul. Daca este necesar se mai adauga putina apa. Se acopera cu un capac si se fierbe pana carnea este bine fiarta si scade toata zeama din tigaie. Avem grija sa amestecam din cand in cand si sa condimentam dupa gust cu sare, piper si fulgi de ardei iute. Aproape de final adaugam usturoiul pisat si verdeturile tocate. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi punem oul si omogenizam.

Sosul Bechamel:

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnand laptele cate putin, pana compozitia se “desface”. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase, nu foarte mult, atat cat sa devina consistent, dar sa curga.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem compozitia de carne. Nivelam, turnam sosul Bechamel, apoi acoperim cu compozitia de cartofi. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana placinta se rumeneste uosr deasupra.

Se serveste calda, dar e buna si rece. Dupa racire se si poate felia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:46

mirela0911 1

28.12.2014, 09:09

Ce bine arata!

ancutsa 1

23.02.2017, 10:41

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA