Placinta cu ceapa

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2011 | 4059 vizualizari

 

Stiu ca suna mai ciudat : te gandesti ca dupa ce mananci o felie din aceasta placinta trebuie sa stai departe cu gura de ceilalti dar nu este asa :P Deoarece placinta sta in cuptor aproape o ora, ceapa se inmoaie, se indulceste iar gustul este usor si placut - si poti linistit(a) sa iti saruti persoana iubita dupa o felie de placinta de ceapa.Sper sa va placa - parintilor mei le-a placut mult :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ¼ lingurita bicarbonate de sodiu
  • 250 gr faina
  • Umplutura
  • 1 kg ceapa, curatata si tocata marunt
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 oua
  • 50 gr Kaiser
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
  • sare si piper, dupa gust
  • 3 galbenusuri amestecate cu 200 gr smantana, pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa:

1. Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.


2. Pentru aluat amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi aseaza-l pe fundul si marginile tavii pregatite.


3. Pentru umplutura caleste ceapa in uleiul de masline pana cand se inmoaie usor apoi lasa sa se raceasca usor.Amesteca ceapa cu ouale, kaiserul,cimbru sare si piper. Toarna umplutura peste aluatul din tava apoi unge placinta deasupra cu amestecul cu galbenusuri.Da placinta la copt 50 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

marcela1979 1

08.07.2011, 08:35

pare delicioasa

divainbucatarie 1

08.07.2011, 10:58

cu siguranta imi place!

mamaieelena 1

08.07.2011, 21:27

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde