Placinta cu ciuperci

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 24 Apr 2010 | 6324 vizualizari

 

rapida si buna

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi pt placinta bella
  • 300 de gr ciuperci proaspete
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare
  • pier
  • 3 linguri mari de smantana
  • 1 ou
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Se lasa foile sa se dezghete la temperatura camerei, facem umplutura astfel:

Calim ceapa in putin ulei de masline, dupa care punem si ciupercile taiate marunt si le lasam pana se inmoaie si scade apa pe care si-o lasa ele, luam vasul de pe fos si lasam sa se racoreasca, dupa ce s-a racorit adaugam samantana si omegenizam bine compozitia.

Intre timp pregatim foile:

Ungem tava cu ulei si punem prima foaie ( se umbla cu f mare grija pt k sunt f frgile), dupa care ungem fiecare foaie in parte cu putin ulei si la fiecare 3 foi punem umplutura, iar deasupra ungem cu oul,  se da la cuptor cca 30 de min, dupa ce ati scos tava din cuptor stopiti cu putina apa si acoperiti cu un prosop ca 15-20 min, pt a se inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

nadina73 1

24.04.2010, 15:24

nu pot sda furucil inca.mai tarziu cand apar revin dana

Dana Cristea - pusikmea 1

24.04.2010, 18:45

merge tare greu azi site-ul, am postat la 6 de dim retetele si nici acum nu au aparut la retete noi

Rocsi 1

24.04.2010, 19:45

ce imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)